ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Νεκροί 6 κούρδοι αντάρτες από βομβαρδισμούς της Τουρκίας

Ιράκ: Νεκροί 6 κούρδοι αντάρτες από βομβαρδισμούς της Τουρκίας

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας έπληξαν θέσεις Κούρδων στο βόρειο Ιράκ σήμερα Τετάρτη 26/4 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι αντάρτες, γνωστοποίησε το τουρκικό επιτελείο, καθώς οι τουρκικές επιδρομές συνεχίστηκαν για δεύτερη συναπτή ημέρα.

Ανακοίνωση του επιτελείου ανέφερε πως οι επιδρομές της τουρκικής ΠΑ στοχοθέτησαν την περιοχή Ζαπ, από το όνομα στα τουρκικά ενός ποταμού που διαπερνά τα σύνορα με το Ιράκ, όπου είναι γνωστός ως Ζαμπ.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν «δύο κρησφύγετα και ένα καταφύγιο και είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι μέλη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που πιστεύεται ότι προετοίμαζαν μια επίθεση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι νέες επιδρομές αποτελούν μέρος μιας επεκτεινόμενης επιχείρησης εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), στο πλαίσιο των οποίων όμως επλήγησαν επίσης Πεσμεργκά, μέλη ένοπλων κουρδικών οργανώσεων του Ιράκ, σύμφωνα με την Άγκυρα κατά λάθος.

Χθες Τρίτη τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν κουρδικούς στόχους στην περιοχή Σίντζαρ του Ιράκ και στη βορειοανατολική Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 70 κούρδοι μαχητές στις δύο γειτονικές χώρες, ανέφερε ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για τις τουρκικές επιδρομές και τόνισε ότι δεν ήταν εγκεκριμένες από τον διεθνή συνασπισμό υπό αμερικανική ηγεσία ο οποίος μάχεται εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε σήμερα τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, κάνοντας λόγο περί μιας επιθετικής ενέργειας και προειδοποιώντας εναντίον της παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Πέντε μέλη των κούρδων Πεσμεργκά, που έχουν αναπτυχθεί και στη Σίντζαρ, σκοτώθηκαν χθες. Οι κουρδικές αρχές του βόρειου Ιράκ, που έχουν την εξουσία στον αυτόνομο θύλακα, διατηρούν καλές σχέσεις με την Τουρκία και, όπως και η Άγκυρα, αντιτίθενται στην παρουσία μελών του PKK ή οργανώσεων συνδεδεμένων με αυτό στη Σίντζαρ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top