ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξεκατίνιασμα» κομμάτων και στο βάθος … προεδρικές!

«Ξεκατίνιασμα» κομμάτων και στο βάθος … προεδρικές!

Σκηνικό έντασης επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Την Τρίτη 2-5, ο ΔΗΣΥ επιτέθηκε κατά του ΑΚΕΛ, για εκμετάλλευση όπως ισχυρίστηκε της επετείου της Πρωτομαγιάς, για να προβάλει φτηνά μηνύματα ανεύθυνου λαϊκισμού και πολύ κοντής μνήμης. Ενώ σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, επισήμανε ότι ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι «ζημιές, ανεργία, φτώχεια» ήταν το αποτέλεσμα της πενταετούς διακυβέρνησης Χριστόφια, τα καταστροφικά αποτελέσματα της οποίας με κόπο και μόχθο κατάφερε να εξαλείψει η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Στην αντεπίθεση ωστόσο, πέρασε και το ΑΚΕΛ, με το κούρεμα, ενώ ο Στέφανος Στεφάνου υπενθύμισε ότι ενώ άλλα δεσμευόταν ο Νίκος Αναστασιάδης, τελικά πρότεινε και δέχθηκε το κούρεμα των καταθέσεων, ξεπούλησε τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα έναντι πινακίου φακής και η οικονομία καταστράφηκε.

Ο ΔΗΣΥ, επανήλθε στην αντιπαράθεση υποδεικνύοντας ότι η μόνη πολιτική πρόταση που έκανε το ΑΚΕΛ ήταν να έβγαινε η Κύπρος από την Ευρωζώνη.

Όλα αυτά, τα συνόψισε η εφημερίδα «Πολίτης» η οποία τα παρουσιάζει σε άρθρο της στην έκδοση της Τετάρτης 3-5.

Στο μεταξύ, το δημοσίευμα αναφέρει και την αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ αυτή τη φορά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης, καταλόγισε στο ΑΚΕΛ άγχος για τις θετικές εξελίξεις στον ενδιάμεσο χώρο και την ομόφωνη στήριξη της ΕΔΕΚ στην υποψηφιότητα το Παπαδόπουλου που δημιουργεί προοπτική νίκης.

Απαντώντας στα πυρά για την ταύτιση ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ στην οικονομία, ο κ. Αντωνιάδης υπενθύμισε ότι το μνημόνιο συντάχθηκε από την κυβέρνηση Χριστόφια, ενώ στάθηκε στην ταύτιση ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ στο σκάνδαλο της Focus, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στην αλλαγή του νόμου για χρηματοδότηση των κομμάτων, στον διορισμό ημετέρων και στην ψήφιση «νόμου Ακιντζί».

Ο Στέφανος Στεφάνου υπενθύμισε στο ΔΗΚΟ ότι υποστήριξε την εκλογή Αναστασιάδη του 2013 από τον πρώτο γύρο και μάλιστα συμμετείχε στην Κυβέρνηση. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top