ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο εθελοντικός οργανισμός ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή» ανακοινώθηκε και επίσημα στην παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη

Ο εθελοντικός οργανισμός ποδοσφαιριστών  «Γκολ στη Ζωή» ανακοινώθηκε και επίσημα στην παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη

Με τη φράση του βραβευμένου με νόμπελ λογοτεχνίας, Γάλλου φιλόσοφου και λογοτέχνη, Αλμπέρτ Καμί, ο οποίος είχε αγωνιστείτε και ως τερματοφύλακας, ότι “όλα όσα γνωρίζω γύρω από την ηθική και την ευθύνη τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο”, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή της επίσημης ανακοίνωσης του Φιλανθρωπικού και Εθελοντικού Οργανισμού “Γκολ στη Ζωή” στον οποίο μέλη είναι ποδοσφαιριστές Κύπριοι και ξένοι, εν ενεργεία και παλαίμαχοι.


Στόχος του “Γκoλ στη Ζωή”, όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, είναι να ενισχύσει ευάλωτες ομάδες της κυπριακής κοινωνίας στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα ότι οι ποδοσφαιριστές είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι για δράση ωφέλιμη και εποικοδομητική ενώ το πρώτο γκολ έβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με απευθείας σουτ σε μικρή εστία που είχε στηθεί στο χώρο και με τερματοφύλακα την μασκότ του οργανισμού η οποία “έκρυβε” μέσα της τον γνωστό τερματοφύλακα, Αντώνη Γιωργαλλίδη.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι ο οργανισμός “Γκολ στη Ζωή” είναι “μια πρωτοβουλία που συνδέει το ποδόσφαιρο, με την κοινωνία και τις ανάγκες της, καθώς έχετε δημιουργήσει τον πρώτο στην Κύπρο, Παγκύπριο Φιλανθρωπικό-Εθελοντικό Οργανισμό Ποδοσφαιριστών”.

Συγχαίροντας τους ποδοσφαιριστές για αυτή τους την πρωτοβουλία ο Πρόεδρος Ανστασιάδης είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία “έρχεται σε μια στιγμή που αμφισβητούνται ιδανικά και αρχές, και που η βία και η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού υπονομεύουν τις πραγματικές αξίες που εκφράζει το υπέροχο αυτό κοινωνικό φαινόμενο”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως είναι “εντυπωσιακό το γεγονός πως μέσα σε τέσσερις μήνες από την ίδρυση του σωματείου σας, τον περασμένο Γενάρη, καταφέρατε όχι μόνο να οργανώσετε την εκδήλωση αυτή, αλλά να έχετε ήδη ευαισθητοποιήσει και ενεργοποιήσει προς υλοποίηση των στόχων σας, τόσους πολλούς ανθρώπους, που πραγματικά –και το εξομολογούμαι- προ ολίγου που ετοιμαζόμουν να έρθω, πίστευα ότι θα συναντούσα τους 22 ποδοσφαιριστές με τις οικογένειές τους και όταν μπήκα στην αίθουσα, νόμιζα ότι ήρθα σε ντέρμπι”.

Πρόσθεσε ότι “αυτό το φαινόμενο της επιτυχίας σε τέσσερις μήνες οφείλεται στις δικές σας ικανότητες και ενθουσιασμό, έχω όμως την πεποίθηση πως οφείλεται επίσης και στο γεγονός πως όλοι σας, αποτελείται πρότυπα για πολλούς των πολιτών και κυρίως για τους νέους μας”.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “αυτό το γεγονός αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της προσπάθειάς σας, καθώς αξιοποιείτε προς όφελος της κοινωνίας, το πλεονέκτημα της δημοφιλίας –είναι γεγονός ότι είστε δημοφιλείς, είστε αγαπητοί, είστε τα ινδάλματα για πολλούς νέους- και της αναγνωρισιμότητας που κερδίσατε μέσα από την παρουσία σας στα γήπεδα”.

Επιπλέον, συνέχισε, “έχετε ήδη προβεί σε σημαντικές ενέργειες βοήθειας οικογενειών με άτομα που πάσχουν από καρκίνο, ενώ δηλώσατε έτοιμοι να στηρίξετε –με τρόπους που θα σας υποδειχθούν- και την Παιδοογκολογική και Παιδιατρική Πτέρυγα του Μακαρίου Νοσοκομείου”.

“Δεν μπορώ παρά να σας εκφράσω και πάλι την ευγνωμοσύνη και της ευχαριστίες της πολιτείας, αλλά και ολόκληρου του λαού. Με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύετε σε όλους, πως οι ποδοσφαιριστές, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου εν γένει, μπορούν να καταστούν οι καλύτεροι πρεσβευτές των όσων ωραίων εκπροσωπεί ο χώρος του αθλητισμού”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δήλωσε “πραγματικά περήφανος που αθλητές της χώρας μας, που αγωνίζονται στη χώρα μας, εν ενεργεία αλλά και οι παλαίμαχοί μας, εσείς οι καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές από όλη την Κύπρο και όχι μόνο, από όλες τις ομάδες, καταφέρατε να ενώσετε τις δυνάμεις σας για ένα τόσο όμορφο σκοπό|.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι επιθυμία του είναι “να μπορούσα και να μπορούσαμε να σας μιμηθούμε κι εμείς οι πολιτικοί και αντί να συλλαμβανόμαστε συνέχεια σε θέση offsite, καμιά φορά να στοχεύουμε και προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Ο Πρόεδρος του “Γκολ στη Ζωή”, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης είπε ότι μέσω του οργανισμού αυτού επιθυμούμε, “να ενώσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές παγκύπρια για έναν κοινό στόχο, να φέρουμε κοντά τις ομάδες και τους προέδρους τους, χαράζοντας έναν ενιαίο δρόμο και έναν κοινό σκοπό, να δείξουμε κίτρινη κάρτα στον φανατισμό των γηπέδων μας και κόκκινη κάρτα στις μορφές βίας και εγκληματικότητας που πηγάζουν από το ποδόσφαιρο”.

Πρόσθεσε ότι σκοπός του “Γκολ στη Ζωή” είναι “να δώσουμε πάσα σε όλους, όσους επιθυμούν να ενδυναμώσουν και να στηρίξουν τη δράση μας, να δώσουμε ασίστ στον συνάνθρωπό μας, ενδυναμώνοντας ευπαθείς ομάδες, αλλά και ευάλωτες τάξεις της κοινωνίας και τέλος να βάλουμε `Γκολ στη Ζωή`, χαρίζοντας οξυγόνο ελπίδας και ανθρωπιάς μέσα από το κατεξοχήν αγαπημένο άθλημα της κοινωνίας του τόπου μας».

Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης είπε ότι “ύψιστη τιμή αποτελεί η στήριξη της UEFA, αφού μέσω του `UEFA Foundation For Children` η UEFA, υποστηρίζει επίσημα τη δράση του οργανισμού μας κάτι που μας δίνει και διεθνή αναγνώριση ενώ υπάρχει η πρόθεση όπως ενισχύσουν οικονομικά τον οργανισμό μας σε συγκεκριμένα προγράμματα στα οποία το `Γκολ στη Ζωή` θα βάλει τη σφραγίδα του βοηθώντας τα παιδιά μας”.

Στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Αίγλης Παντελάκη, ο Πρόεδρος του “Γκολ στη Ζωή” είπε ότι “ξεκινώντας από τη σχολική χρονιά 2017-18 ο οργανισμός σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τον πολιτικό του προϊστάμενο, Κώστα Καδή, “θα στηρίξει τις σχολικές μονάδες ειδικής εκπαίδευσης της Μέσης Εκπαίδευσης”.

Επίσης, “θα παραχωρήσει υποτροφία σε τελειόφοιτο μαθητή/αθλητή του οποίου η επιλογή θα γίνεται πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, θα συμμετέχει σε δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα `πρόληψη της βίας και παραβατικότητας στον αθλητισμό` ενώ ποδοσφαιριστές – ινδάλματα θα παρέχουν συναισθηματική στήριξη σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα”.

Καταλήγοντας, ο κ. Χαραλαμπίδης, είπε ότι “ένας από τους άμεσους μας στόχους είναι η στήριξη της Παιδογκολογικής και Παιδιατρικής πτέρυγας του Μακάριου Νοσοκομείου με οικονομική βοήθεια, και όχι μόνο, των παιδιών που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο αλλά και των οικογενειών τους”.

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές για την σημαντική τους βοήθεια και τους συνεχάρη για το ήθος και την πρωτοβουλία τους, ευχόμενη και οι μαθητές “να βάλουν τα γκολ στη ζωή τους”.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και εκπρόσωπος της UEFA στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, είπε ότι “το ποδόσφαιρο ως το πιο δημοφιλές άθλημα που προσελκύει το ενδιαφέρον ανθρώπων όλων των ηλικιών και κοινωνικών τάξεων έχει ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, μια ευθύνη που πηγάζει μέσα από την αγάπη του κόσμου αλλά και με τη δύναμη που έχει στέλνει μηνύματα που αγγίζουν αποτελεσματικά τις ευαισθησίες της κοινωνίας”.

Σε δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Κλεάνθης Γεωργιάδης, είπε ότι η πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών που ονομάζεται “Γκολ στη Ζωή” αναπτερώνει τις ελπίδες μας ότι το πραγματικό πρόσωπο του αθλητισμού θα μπορέσει ξανά να φανεί και στα κυπριακά γήπεδα στα γήπεδα που τα τελευταία χρόνια αποτελούν πολλές φορές τον φόβο και τον τρόμο φιλάθλων λόγω των φαινομένων βίας που όλοι βιώνουμε”.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος επίσης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν αυτό τον φιλανθρωπικό οργανισμό εκφράζοντας έτσι τα πραγματικά αισθήματα και την αγάπη τους προς τους συνανθρώπους τους ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της διάδοσης και εμπέδωσης των αρχών του ολυμπισμού που στόχο έχουν την βελτίωση του ανθρώπινου παράγοντα”.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για την ίδρυση του “Γκολ στη Ζωή” είπε ότι οι ποδοσφαιριστές ως πρότυπα των σωστών αξιών του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου είναι σημαντικό που συμβάλλουν με δράσεις τους στην πρόληψη ενάντια στη βία στα γήπεδα και ενάντια στα ναρκωτικά και διαβεβαίωσε για τη δική του στήριξη.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδρυτικά μέλη του οργανισμού “Γκολ στη Ζωή” απένειμαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους άλλους επίσημους, καθώς και σε χορηγούς, αναμνηστική πλακέτα για την επίσημη ανακοίνωση ίδρυσης του εθελοντικού αυτού οργανισμού.

Μεγάλη συγκίνηση επιφύλασσαν για το τέλος της εκδήλωσης οι διοργανωτές, καλώντας στη σκηνή τον Κύπριο μουσικοσυνθέτη, Άριστο Μοσχοβάκη, ο οποίος έπαιξε πιάνο συνοδεύοντας την μικρή, Νικολέτα Λειβαδιώτη, με σοβαρό πρόβλημα όρασης, στην ερμηνεία του τραγουδιού του με τίτλο “Κάτω από τον ίδιο ουρανό” ενώ συμμετείχε και μικρή ομάδα μαθητών της σχολής “Ταξίδι στη σιωπή” υπό τη διεύθυνση της Φανής Αναστασίου. Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε η Γιούλα Γεωργίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top