ΚΟΣΜΟΣ

ΓΑΛΛΙΑ: Ανακοινώθηκε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν

ΓΑΛΛΙΑ: Ανακοινώθηκε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν

Μια "πολυσυλλεκτική" κυβέρνηση αποτελούμενη από 22 υπουργούς και υφυπουργούς, εκ των οποίων έντεκα γυναίκες και έντεκα άνδρες, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Μεταξύ αυτών, τρεις υπουργοί Επικρατείας με αρμοδιότητες Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικολογίας. Ο 62χρονος Νικολά Ιλό, ο δημοφιλής πρώην παρουσιαστής της τηλεόρασης που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο χώρο της οικολογίας, αναλαμβάνει για πρώτη φορά υπουργείο. Είχε συνεργαστεί όμως στο πρόσφατο παρελθόν με τον Φρανσουά Ολάντ ο οποίος τον είχε διορίσει "ειδικό απεσταλμένο για τον πλανήτη" ενόψει της Συνδιάσκεψης για το Κλίμα που οργανώθηκε στο Παρίσι το 2015.
 
Ο γερουσιαστής και δήμαρχος της Λιόν Ζεράρ Κολόμπ, μέλος της δεξιάς πτέρυγας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Ο 70χρονος είχε στηρίξει την εκλογή Μακρόν και είχε δακρύσει κατά την τελετή ανάληψης ων καθηκόντων του.
 
Ο Ζν Ιβ Λε Ντριάν, πρώην Υπουργός Άμυνας μετακινήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ένα άλλο μέλος της κυβέρνησης Μπερνάρ Καζνέβ παραμένει και στη σημερινή κυβέρνηση: η Ανίκ Ζιραρντέν, που αναλαμβάνει το υπουργείο των Υπερπόντιων Εδαφών.
 
Από τη δεξιά προέρχονται ο Μπρουνό Λε Μερ (υπουργός Οικονομίας) και ο Ζεράρ Νταρμανέν (υπουργός Προϋπολογισμού), που πρόσκειται στον Νικολά Σαρκοζί. Στην κυβέρνηση επιστρέφει μετά από 20 χρόνια και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Από το κέντρο προέρχονται επίσης η νέα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μαριέλ ντε Σαρνέ και η νέα υπουργός κμυνας Σιλβί Γκουλάρ. Η εκδότρια Φρανσουάζ Νισέν αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού και η πρώην πρωταθλήτρια ξιφασκίας Λορά Φλεσέλ το υπουργείο Αθλητισμού.
  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top