ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπουργικό ενέκρινε τη Στρατηγική για τους νέους - 29 σχολεία θα συμμετέχουν στο θεσμό του θερινού σχολείου φέτος

Το Υπουργικό ενέκρινε τη Στρατηγική για τους νέους - 29 σχολεία θα συμμετέχουν στο θεσμό του θερινού σχολείου φέτος

Την ολοκληρωμένη στρατηγική για τους νέους, η οποία σχεδιάστηκε από τους ίδιους τους νέους, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο παράλληλα θεσμοθέτησε τη λειτουργία των θερινών σχολείων τα οποία φέτος το καλοκαίρι θα ανέλθουν στα 29.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής είπε πως είναι σημαντική ημέρα για την παιδεία, καθώς μετά από πολύμηνες προσπάθειες, η Κύπρος αποκτά για πρώτη φορά μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη στρατηγική για τη νεολαία, η οποία ακουμπά όλα τα ζητήματα που αφορούν τους νέους.
 
Ο κ. Καδής τόνισε δύο χαρακτηριστικά της προσπάθειας για ολοκλήρωση της στρατηγικής. Πρώτον, όπως είπε, η προσπάθεια δεν ήταν από πάνω προς τα κάτω με το σχεδιασμό της στρατηγικής να μην γίνεται από τους τεχνοκράτες αλλά από τους ίδιους τους νέους, σε μια διαδικασία την οποία συντόνισε ο Οργανισμός Νεολαίας και περιλάμβανε διαβούλευση με πέραν των 3000 νέων.
 
Το δεύτερο σημείο, αφορά τη δέσμευση της Πολιτείας να εφαρμόσει τη στρατηγική και δεν είναι τυχαίο, όπως σημείωσε, που προσκλήθηκε σήμερα στο Υπουργικό αντιπροσωπεία του Οργανισμού Νεολαίας, η οποία παρουσίασε τη Στρατηγική.
 
«Στις 30 του μήνα θα παρουσιαστεί εδώ στο Προεδρικό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναλυτικά η Στρατηγική, και απ’ εκεί και πέρα ξεκινά σχέδιο δράσης για υλοποίηση των προνοιών που περιλαμβάνει», είπε.
 
Ο Πρόεδρος του Οργανισμούς Παναγιώτης Σεντώνας είπε πως η Στρατηγική θέτει το εθνικό όραμα για τους νέους της Κύπρου, καθορίζει στόχους και προτεραιότητες σε 8 θεματικούς τομείς που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των νέων.
 
Το σημαντικό, σημείωσε, είναι πως η όλη προσπάθεια έγινε σε διαβούλευση με τη νέα γενιά και απ’ εδώ και πέρα ξεκινά η ετοιμασία των σχεδίων δράσεις, αλλά και τη σύσταση των μηχανισμών για παρακολούθηση της εφαρμογής της στρατηγικής, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που καθορίζονται.
 
Θερινά Σχολεία
-------
Ο κ. Καδής είπε στη συνέχεια πως το Υπουργικό ενέκρινε επίσης σήμερα τη θεσμοθέτηση των θερινών σχολείων, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά των δημοτικών σχολείων να απασχοληθούν  δημιουργικά στα σχολεία μέχρι το μεσημέρι και εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά πριν δύο χρόνια.
 
Όπως σημείωσε, είναι ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, καλύπτει κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και στηρίζει τους γονείς που δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους τα πρωινά κατά τους θερινούς μήνες.
 
«Φέτος επεκτείνεται αυτός ο θεσμός, θα καλύψει 29 σχολεία και αναμένεται τα παιδιά που θα συμμετέχουν στα θερινά σχολεία να ξεπεράσουν τις 3 χιλιάδες», είπε.
 

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - Θα επιχειρούν ολονύχτια δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top