ΕΛΛΑΔΑ

EΛΛΑΔΑ: Τετραήμερο πένθος για τον Κ. Μητσοτάκη που κηδεύεται την Πέμπτη 1/6 στα Χανιά

EΛΛΑΔΑ: Τετραήμερο πένθος για τον Κ. Μητσοτάκη που κηδεύεται την Πέμπτη 1/6  στα Χανιά

Τετραήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε από την Δευτέρα 29/5 στην Ελλάδα για τον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 99 ετών, περιτριγυρισμένος από μέλη της οικογενείας του, που δήλωσαν ότι «έφυγε πλήρης και ήσυχος».

Με υπουργική απόφαση κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και σε υπηρεσίες Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών, από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του. 
 
Αυτή, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα τελεστεί δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Πρωθυπουργού.
 
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 1500, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Η σορός του εκλιπόντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, την ίδια μέρα από τις 0700 έως τις 1330.
 
Η κηδεία θα γίνει την επόμενη μέρα, Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, τα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί  επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 1500. Θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα, που απεβίωσε στις 6 Μαΐου, πριν από 5 χρόνια. Έκτοτε, όπως είπε στο ΚΥΠΕ ένα από τα εγγόνια του, «ο παππούς δεν ήταν ίδιος, πήρε σιγά - σιγά τη μεγάλη κατηφόρα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top