ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντονη λύπη για τις δηλώσεις του Ιωνά εκφράζει η οικογένεια Κώστα Παπακώστα

Εντονη λύπη για τις δηλώσεις του Ιωνά εκφράζει η οικογένεια Κώστα Παπακώστα

Έντονη λύπη και δυσφορία εκφράζει η οικογένεια του πρώην Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα για τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Σε σχετική ανακοίνωση στην οποία τοποθετείται για δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι “δεν είχε ενώπιον του ιατρικές γνωματεύσεις των Ιατροσυμβουλίων αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του μ. Κώστα Παπακώστα”, η οικογένεια Παπακώστα αναφέρει ότι “ο κ. Νικολάου ως Υπουργός Δικαιοσύνης και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, ήταν πλήρως ενήμεροι για τη κατάσταση της υγείας του μ. Κώστα Παπακώστα και τη σοβαρότητά της”.

Προσθέτει ότι όλες οι ιατρικές γνωματεύσεις και οι αποφάσεις των τριών συνολικά Ιατροσυμβουλίων τους αποσταλήκαν γραπτώς από το δικηγόρο του αποβιώσαντα, Ευστάθιο Ευσταθίου, και ήταν επίσης συνημμένες στα αιτήματα αποφυλάκισης που είχαν κατατεθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ υπάρχει και αλληλογραφία από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αναγνωρίζει λήψη των επιστολών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι επιπλέον, μέλη της οικογένειας είχαν και προσωπικές συναντήσεις με τον κ. Νικολάου, τον οποίο εκλιπαρούσαν να γίνουν δεκτές οι συστάσεις των Ιατροσυμβουλίων και να επιτραπεί στο Κώστα Παπακώστα να περπατά στην αυλή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας λόγω των σοβαρών κινδύνων για τη ζωή του.

“Ενόψει των πιο πάνω, οι αναφορές του κ. Υπουργού ότι δεν γνώριζε για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του μ. Κώστα Παπακώστα και ότι δεν είχαν τεθεί ενώπιον του οι ιατρικές εκθέσεις, είναι ψευδείς και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, και αν σήμερα ισχυρίζεται ότι μια γνωμάτευση Ιατροσυμβουλίου είναι απόλυτα δεσμευτική για τον ίδιο γιατί δεν ένοιωσε να δεσμεύεται από πολλαπλές γνωματεύσεις ιατροσυμβουλίων με ίδιο περιεχόμενο που αφορούσαν τον μ. Κώστα Παπακώστα ;” αναφέρει και διερωτάται.

Η οικογένεια υπενθυμίζει ακόμα ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφερθεί σε δημόσιες δηλώσεις του για το θέμα της επιβαρυμένης υγείας του μ.Κώστα Παπακώστα και το ότι εξέταζε θέμα απονομής χάριτος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top