Η ρήξη των χωρών του Περσικού Κόλπου και της Αιγύπτου αύξησε τη τιμή του πετρελαίου

Η ρήξη των χωρών του Περσικού Κόλπου και της Αιγύπτου αύξησε τη τιμή του πετρελαίου

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τη Δευτέρα οι τιμές του αργού, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, του Νο1 παραγωγού πετρελαίου παγκοσμίως και άλλων αραβικών κρατών να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, με με την κατηγορία ότι η Ντόχα στηρίζει την τρομοκρατία και υπονομεύει την σταθερότητα της περιοχής, εγείροντας με την κίνησή τους ανησυχίες για την παγκόσμια συμφωνία για την περικοπή της πετρελαϊκής παραγωγής.

Αρχικά η ρήξη μεταξύ των χωρών του Περσικού Κόλπου και της Αιγύπτου, ώθησε υψηλότερα τις τιμές ωστόσο στη συνέχεια το πετρέλαιο διέγραψε τα κέρδη του. Παρότι το Κατάρ, με πετρελαϊκή παραγωγή ύψους 600.000 βαρέλια την ημέρα, είναι ένας από τους μικρότερους παραγωγούς του ΟΠΕΚ, η ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ των χωρών μελών του Οργανισμού θα μπορούσε να αποδυναμώσει την συμφωνία, που έχει ως στόχο να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου. 


Το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Ιουλίου, υποχώρησε κατά 26 σεντς ή σε ποσοστό 0,6% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 47,40 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.


Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού στο ICE του Λονδίνου, το συμβόλαιο brent παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 0,96%, χάνοντας 48 σεντς και έκλεισε στα 49,47 δολάρια το βαρέλι.

Απο Capital.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.