ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η REACTION Cyprus καταγγέλλει τη χρήση ακατάλληλων οχημάτων για μεταφορά παιδιών σε καλοκαιρινά σχολεία

Η REACTION Cyprus καταγγέλλει τη χρήση ακατάλληλων οχημάτων για μεταφορά παιδιών σε καλοκαιρινά σχολεία

Τη χρήση ακατάλληλων και επικίνδυνων οχημάτων/λεωφορείων από καλοκαιρινά σχολεία στην Κύπρο, καταγγέλλει η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι χρησιμοποιούν ακατάλληλα και επικίνδυνα οχήματα/λεωφορεία ενώ και κάποιες περιπτώσεις οι οδηγοί δεν έχουν καν την απαραίτητη άδεια. Επίσης, αναφέρεται, σε κάποια οχήματα όπου υπάρχει υποχρέωση για τη χρήση ζώνης ασφαλείας ή/και ειδικών καθισμάτων αυτά δεν λαμβάνονται υπόψη.

«Είναι ανεπίτρεπτο να μεταφέρονται παιδιά 3-4 ετών χωρίς παιδικό κάθισμα. Πέρα από επικίνδυνο για το παιδί είναι εξαιρετικά μεγάλη ανευθυνότητα. Το πρόβλημα είναι παγκύπριο και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Δεν ξέρω εάν κάποιοι δεν γνωρίζουν ή απλά εθελοτυφλούν αλλά πρέπει να ληφθούν μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα», αναφέρει ο Επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION, Μάριος Σταύρου.

Καλεί επίσης τους γονείς, πριν  αποφασίσουν για το χώρο ενασχόλησης του παιδιού τους είτε το καλοκαίρι είτε οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο να βεβαιώνονται ότι το όχημα που θα μεταφέρει τα παιδιά τους να είναι σε καλή κατάσταση, έχει ασφαλιστική κάλυψη και ΜΟΤ σε ισχύ. 

«Πρέπει οι ιδιοκτήτες να έχουν σε εμφανή θέση τα πιο πάνω πιστοποιητικά - οι γονείς έχουν το κάθε δικαίωμα να ζητήσουν οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο για το όχημα/λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά τους», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι ο οδηγός του οχήματος/λεωφορείου πρέπει να έχει την άδεια οδηγού για το όχημα το οποίο οδηγεί και το όχημα πρέπει να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα από την νομοθεσία για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς το χώρο ενασχόλησης τους. (παιδικά καθίσματα – ζώνες ασφαλείας).

Επίσης, αναφέρεται ότι όπου και εάν είναι απαραίτητο πρέπει να υπάρχει ειδική συνοδός για τα παιδιά.

Η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION καλεί το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβουν τα δέοντα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών πριν θρηνήσουμε θύματα. Η αυστηρή εφαρμογή αλλά και βελτίωση της νομοθεσίας  για την ασφάλεια, αναφέρεται, πρέπει να είναι η πρώτιστη προτεραιότητα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top