ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ - Απολογήθηκε ο Πένταυκας:«Κάποιοι θέλουν να με μπλέξουν - Γνώριζαν ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν να σκοτώσουν το Αλεξούϊ και το Φάνο, ακούστηκαν τα ονόματα τους στη δίκη»

ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ - Απολογήθηκε ο Πένταυκας:«Κάποιοι θέλουν να με μπλέξουν - Γνώριζαν ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν να σκοτώσουν το Αλεξούϊ και το Φάνο, ακούστηκαν τα ονόματα τους στη δίκη»

Με ανώμοτη δήλωση από το εδώλιο του κατηγορουμένου, απολογήθηκε την Τρίτη 06/06 ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο Παναγιώτης Πένταυκας, ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του τετραπλού φόνου της Αγίας Νάπας το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 στην Οδό Καταλυμάτων.

Κατά την επίθεση που έγινε στο εστιατόριο The Stone Garden σκοτώθηκαν οι Θεοφάνης Θεοφάνους, άλλως Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και ο Yani Vogli, ένας εκ των δραστών του φονικού.

Στην ανώμοτη δήλωση του ο κατηγορούμενος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά στο νυχτερινό κέντρο Toga – Toga που διαχειρίζεται με άλλα μέλη της οικογένειας του, υπάρχει εγκατεστημένο κλειστό σύστημα παρακολούθησης που καλύπτει τους εσωτερικούς χώρου του κέντρου, το χώρο στάθμευσης και μέρος της Λεωφόρου Νησί στην Αγία Νάπα.

Πρόσθεσε ότι σε αρκετές περιπτώσεις όταν η Αστυνομία εξέταζε υποθέσεις κοντά στη περιοχή του νυχτερινού κέντρου, επιθεωρούσε το κλειστό σύστημα παρακολούθησης του υποστατικού του.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο οι σχέσεις του με τον μ. Θεοφάνη Θεοφάνους άλλως Καλοψιδιώτη «ήταν καλές. Δεν είχαμε καμιά διαφορά και μάλιστα πριν μερικά χρόνια μου είχε κάνει πρόταση να συνεργαστούμε. Ούτε εγώ αλλά ούτε και ο Φάνος με πείραξε στις δουλειές μου».

Ο Παναγιώτης Πένταυκας αναφέρθηκε σε επεισόδιο που σημειώθηκε μία περίπου εβδομάδα πριν το φόνο έξω από το νυχτερινό κέντρο μεταξύ δικού του υπαλλήλου και υπαλλήλου του Φάνου και είπε ότι σε συνάντηση και συνομιλία που είχε μαζί του «έληξε η παρεξήγηση».

Αναφερόμενος στο βράδυ του φόνου είπε ότι βρισκόταν στο νυχτερινό του κέντρο και πληροφορήθηκε ότι «δολοφόνησαν τον Φάνο». Είπε ακόμα ότι στις 24 Ιουνίου 2016 ειδοποιήθηκε και πήγε στην Αστυνομία για να δώσει κατάθεση και ανέφερε στον αστυνομικό να πάρει το κλειστό σύστημα παρακολούθησης από το υποστατικό του προκειμένου να δει που βρισκόταν. Ο αστυνομικός του ανέφερε πως δεν χρειαζόταν, ωστόσο ο κατηγορούμενος είπε ότι έδωσε οδηγίες στον τεχνικό του και ετοίμασε DVD με την εντολή να σταλεί στον συγκεκριμένο  αστυνομικό.

Σύμφωνα με την ανώμοτη δήλωση του κατηγορουμένου, στις 24/6/16 η Αστυνομία μετέβη στο υποστατικό του και διεξήγαγε έρευνες κατά τη διάρκεια των οποίων προσφέρθηκε και πάλι να δώσει το κλειστό σύστημα παρακολούθησης για να ελεγχθεί, κάτι που δεν έγινε. 

Αναφορικά με το εστιατόριο The Stone Garden όπου έγινε το 4πλο φονικό ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν γνώριζε πως ήταν του Φάνου Καλοψιδιώτη, ενώ σε άλλο σημείο της ανώμοτης δήλωσης του σημείωσε πως «έγινα στόχος λόγω των δουλειών μου».

Είπε επίσης ότι «ποτέ μου δεν βρέθηκα ούτε πριν το φόνο ούτε μετά το φόνο με τους άλλους κατηγορουμένους και με τους δύο Αλβανούς. Καμία σχέση δεν είχα μαζί τους. Ούτε με τον 1ο κατηγορούμενο (Χαράλαμπο Ανδρέου) και τον 6ο κατηγορούμενο (Dejan Loy) βρέθηκα ποτέ μου στο Μακρόνησός ή στο Τoga – Toga για να τους δείξω δρομολόγιο που δεν έχει κάμερες. Ούτε πριν το φόνο ούτε μετά το φόνο ήξερα ότι ήθελαν να σκοτώσουν το Αλεξούϊ (Αλέξη Μαυρομιχάλη) και τον Φάνο. Αυτή είναι η όλη αλήθεια και όπως είπα κάποιοι θέλουν να με μπλέξουν ενώ γνώριζαν ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν να σκοτώσουν το Αλεξούϊ και το Φάνο και ευτυχώς που ακούστηκαν τα ονόματα τους στη δίκη».

Στη συνέχεια ο Νίκος Δημητρίου συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Πένταυκα κάλεσε ως μάρτυρα υπεράσπισης τον Λοχία Γιώργο Χαραλάμπους που υπηρετεί στο ΤΑΕ Λάρνακας. Ο κ. Χαραλάμπους κατέθεσε ως τεκμήρια τα ημερολόγια καθηκόντων ημερομηνίας 9/7/16 σύμφωνα με τα οποία οι δύο αστυνομικοί που μετέφεραν τον Πένταυκα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για έκδοση προσωποκράτησης, πήγαν στην εργασία τους στις 07.00 το πρωί και τέλειωσαν στη μία το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι στην επόμενη δικάσιμο δηλαδή στις 9/6/17 ο Νίκος Δημητρίου θα καλέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης άλλα τρία άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο (2/6/2017) το Κακουργιοδικείο εξέδωσε την ενδιάμεση απόφαση του και έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των Παναγιώτη Πένταυκα και Dejan Loy, οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία.

Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Πένταυκας φέρεται ως το άτομο που υπέδειξε στους δράστες του φόνου το δρομολόγιο διαφυγής όπου δεν υπήρχαν κλειστά συστήματα παρακολούθησης.

Ο Σέρβος φρουρός του αποβιώσαντα Θεοφάνη Θεοφάνους άλλως Καλοψιδιώτη κατηγορείται ότι είναι το άτομο που συνεργάστηκε για την έφοδο των δραστών στο εστιατόριο The Stone Garden, ενώ την ώρα που οι δράστες άνοιξαν πυρ στο εστιατόριο, ο Dejan Loy βρισκόταν στο αποχωρητήριο.

Οι άλλοι τέσσερις από τους αρχικά έξι κατηγορούμενους παραδέχθηκαν ενοχή και καταδικάστηκαν, δύο από τους οποίους σε ισόβια φυλάκιση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top