ΚΟΣΜΟΣ

Το σούπερ μάρκετ που οι πελάτες πληρώνουν όσα θέλουν και μπορούν!

Το σούπερ μάρκετ που οι πελάτες πληρώνουν όσα θέλουν και μπορούν!

Σχεδόν το 1/3 της τροφής που παράγεται στον πλανήτη καταλήγει στους κάδους σκουπιδιών και τις χωματερές, παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται. Αυτό το ζήτημα ευαισθητοποίησε τον Ρόνι Καν, ο οποίος άνοιξε στο Σίδνεϊ ένα σούπερ μάρκετ που δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επισκέπτονται να αγοράσουν όσα πράγματα διαθέτει, με το χρηματικό αντάλλαγμα που εκείνοι μπορούν να δώσουν.

Το OzHarvest Market, στο Κένσινγκτον της αυστραλιανής μεγαλούπολης, άνοιξε με σκοπό να μειώσει την απώλεια του πεταμένου φαγητού από 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στα 8 δισεκατομμύρια. Ουσιαστικά, ο άνθρωπος που το «τρέχει» ήθελε να αξιοποιήσει μεγάλη ποσότητα από τα τρόφιμα, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα πήγαιναν χαμένα.

Τα τρόφιμα που προσφέρει στους «πελάτες» του το κατάστημα ποικίλουν: από κρουασάν και ψωμιά, φρέσκα λαχανικά και φρούτα,  μέχρι τυποποιημένες τροφές (εντός ημερομηνίας λήξεως) όπως κονσέρβες και αεροστεγώς κλεισμένοι ξηροί καρποί. Εκτός από φαγώσιμα, διατίθενται και βασικά προϊόντα υγιεινής, όπως οδοντόκρεμες και σαμπουάν, αλλά και άλλα παρόμοια ήδη, που δεν έχουν θέση στα ράφια των υπόλοιπων σούπερ μάρκετ.

ssitfa2

Η… πραμάτεια του καταστήματος προέρχεται κυρίως από δωρεές μεγάλων σούπερ μάρκετ, που προορίζουν αυτά τα προϊόντα για απόσυρση, κυρίως επειδή βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης. Αλλά, και οι δωρεές άλλων ανθρώπων καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος στα ράφια. Για τον λόγο αυτό τα διαθέσιμα προϊόντα μπορεί να διαφέρουν από μέρα σε μέρα.

Image result for OzHarvest Market

Image result for OzHarvest Market

Image result for OzHarvest Market

Από NewsBeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top