ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίση Κατάρ: Ενημέρωση για τους Κύπριους που εργάζονται στην χώρα

Κρίση Κατάρ: Ενημέρωση για τους Κύπριους που εργάζονται στην χώρα

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους Κύπριους που εργάζονται στο Κατάρ σημείωσε στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Διευθυντής του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Κατάρ εργάζονται 624 Κύπριοι ενώ υπάρχει και αριθμός Κυπριακών εταιρειών κυρίως κατασκευαστικών που δραστηριοποιούνται στην χώρα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυπριακές εταιρείες είναι της ίδιας φύσης με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις  της χώρας και αφορούν κυρίως τα ζητήματα εισαγωγής προϊόντων – πρώτων υλών που πλέον μπορούν να γίνονται μόνο μέσω του Ιράν και του Ιράκ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζήνων στην χώρα υπάρχει επάρκεια τροφίμων για τουλάχιστον έξι μήνες ενώ κανείς Κύπριος δεν έχει εκφράσει την βούληση να αποχωρήσει μέχρι στιγμής από την χώρα.

Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Κύπριους που διαμένουν στο Κατάρ και καλεί όσους θέλουν να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα (5/6) η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας αυτό το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Η διακοπή των σχέσεων συμπεριλαμβάνει διακοπή των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών και η απαγόρευση των πτήσεων μεταξύ του Κατάρ και των συγκεκριμένων τεσσάρων χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ τέσσερις Αραβικές χώρες – Το κατηγορούν για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top