Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Κατάρ εργάζονται 624 Κύπριοι ενώ υπάρχει και αριθμός Κυπριακών εταιρειών κυρίως κατασκευαστικών που δραστηριοποιούνται στην χώρα.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυπριακές εταιρείες είναι της ίδιας φύσης με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της χώρας και αφορούν κυρίως τα ζητήματα εισαγωγής προϊόντων – πρώτων υλών που πλέον μπορούν να γίνονται μόνο μέσω του Ιράν και του Ιράκ.
Σύμφωνα με τον κ. Ζήνων στην χώρα υπάρχει επάρκεια τροφίμων για τουλάχιστον έξι μήνες ενώ κανείς Κύπριος δεν έχει εκφράσει την βούληση να αποχωρήσει μέχρι στιγμής από την χώρα.
Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Κύπριους που διαμένουν στο Κατάρ και καλεί όσους θέλουν να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου.
Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα (5/6) η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας αυτό το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Η διακοπή των σχέσεων συμπεριλαμβάνει διακοπή των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών και η απαγόρευση των πτήσεων μεταξύ του Κατάρ και των συγκεκριμένων τεσσάρων χωρών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ τέσσερις Αραβικές χώρες – Το κατηγορούν για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης