ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Απειλές σε ιδιοκτήτη πασίγνωστης αλυσίδας εστίασης από δυο «ομάδες» – Του έκαψαν μαγαζί – Γνώριζε η Αστυνομία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Απειλές σε ιδιοκτήτη πασίγνωστης αλυσίδας εστίασης από δυο «ομάδες» – Του έκαψαν μαγαζί – Γνώριζε η Αστυνομία

Απλοί αστυνομικοί φτύνουν αίμα καθημερινά, ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας στον Κύπριο πολίτη…

Του Φάνη Μακρίδη

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας είχε ενώπιον του ασφαλείς πληροφορίες περί απειλής ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων εστίασης στην Κύπρο από δυο ανταγωνιστικές «ομάδες» που ενεργούν αυτόνομα. Απείλησαν τον τελευταίο με ζημιά στην επιχείρησή του. Ωστόσο, δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό από πλευράς Αστυνομίας για να προστατευτεί ο εν λόγω ιδιοκτήτης. Το αποτέλεσμα; Έναν μήνα μετά τη γνωστοποίηση των πληροφοριών κάηκε υποκατάστημά της εν λόγω αλυσίδας σε προάστιο της Λευκωσίας. 
 
Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Απριλίου του 2017 ο αξιωματικός της Αστυνομίας εξασφάλισε πληροφορίες ότι ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων απειλήθηκε από «ομάδα» που πρόσκειται σε επιχειρηματία. Άτομο απ΄ αυτή την «ομάδα» του είπε να διακόψει τη συνεργασία που έχει με συγκεκριμένη εταιρεία. η οποία τροφοδοτεί με προϊόντα τα μαγαζιά του. 
 
Την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 27/04/2017, πληροφορήθηκε ακόμη ότι ο ιδιοκτήτης δέχθηκε κι άλλη απειλή. Αυτή τη φορά από άλλη αντιμαχόμενη «ομάδα» της πρώτης. «Αν διακόψεις συνεργασία με την εταιρεία που σου προμηθεύει προϊόντα τότε θα πάθεις πολύ χειρότερα απ΄ αυτά που σε απειλούν ότι θα σου κάνουν» φέρεται να ανέφερε άτομο στον ιδιοκτήτη. 
 
Ο αξιωματικός της Αστυνομίας εκ του αποτελέσματος δεν έπραξε κάτι ουσιαστικό, καθώς στις 25 Μαΐου του 2017, τέλη του περασμένου μήνα, υποκατάστημα της εν λόγω αλυσίδας χώρων εστίασης σε προάστιο της Λευκωσίας, έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης. 
 
Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε διάφορα σημεία του υποστατικού.  

Το όλο θέμα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε αστυνομικούς κύκλους. Σχολιάζεται το γεγονός ότι το κτύπημα ήταν αναμενόμενο και έπρεπε να ληφθούν μέτρα πρόληψης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από το όλο περιστατικό, πάντως, είναι καυτά και προφανή: Έγινε η απαραίτητη αξιοποίηση των πληροφοριών;  Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι πολίτες που εκφράζουν τη θέση ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να τους προστατεύσει, δυστυχώς επιβεβαιώνονται…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top