LIKE ONLINE

Νέες πολιτικές κατά της τρομοκρατίας από τη Google

Νέες πολιτικές κατά της τρομοκρατίας από τη Google

Μετά την τρομοκρατική επίθεση τον Ιούνιο στο Λονδίνο, Βρετανοί αξιωματούχοι προτείνουν νέους νόμους ρύθμισης του πώς οι τεχνολογικές εταιρίες πρέπει να αντιμετωπίζουν το λεκτικό μίσος και άλλο εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

Η Google της Alphabet ανακοίνωσε τη δημιουργία νέων πολιτικών και πρακτικών προκειμένου να εξαλείψει βίντεο που συνδέονται με την τρομοκρατία, σε απάντηση προς Βρετανούς νομοθέτες που σχολίασαν ότι το ίντερνετ είναι «δοχείο εργαστηρίου» για τη ριζοσπαστική ιδεολογία.

Η Google πρόκειται να ενισχύσει τη χρήση τεχνολογίας για τον εντοπισμό εξτρεμιστικών βίντεο και βίντεο που συνδέονται με την τρομοκρατία, σε όλα της τα sites περιλαμβανομένου και του YouTube. Παράλληλα θα αυξήσει τον αριθμό των ατόμων που παρακολουθούν τις ιστοσελίδες σε αναζήτηση τέτοιου περιεχομένου, έγραψε ο γενικός σύμβουλος της εταιρίας, Kent Walker, σε editorial στους Financial Times της Κυριακής.

Ο κολοσσός θα γίνει και πιο επιθετικός στις προειδοποιήσεις και στην αναχαίτιση της πρόσβασης περιεχομένου που, αν και δεν απαγορεύεται επισήμως, εξακολουθεί να είναι προκλητικό.

«Παρότι εμείς και άλλοι έχουμε εργαστεί για χρόνια για να εντοπίζουμε και να αφαιρούμε περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές μας, η άβολη αλήθεια είναι πως εμείς, ως βιομηχανία, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα», έγραψε ο Walker στο κείμενό του.

Τόσο η Google όσο και άλλες ιστοσελίδες social media και μηχανών αναζήτησης, αντιμετωπίζουν εντεινόμενη πίεση ώστε να αφαιρούν γρήγορα αναρτήσεις τρομοκρατικών ομάδων, όπως είναι το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά το θάνατο επτά ατόμων και τον τραυματισμό 48 από επίθεση στο Λονδίνο αυτό το μήνα, Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν εστιάσει ακόμη περισσότερο σε αυτά τα sites, τα οποία θεωρείται ότι δίνουν τη δυνατότητα στους εξτρεμιστές να στρατολογούν νέα μέλη, να συντονίζουν επιθέσεις και να εξαπλώνουν προπαγάνδα.

Κάποιοι βουλευτές, επισημαίνει το Bloomberg, έχουν προτείνει νέους νόμους ρύθμισης του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων το διαδικτυακό εξτρεμισμό.

«Δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε σε αυτή την ιδεολογία, τον ασφαλή χώρο που χρειάζεται για να αναπαραχθεί», δήλωσε η Τερέζα Μέι νωρίτερα αυτό το μήνα. Η προτεινόμενη νομοθεσία θα ανάγκαζε τα κοινωνικά δίκτυα να προσφέρουν στις εγχώριες δυνάμεις ασφαλείας πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών.

«Τα μέτρα που εφαρμόζονται από τη Google, ιδιαίτερα εκείνα που έχουν να κάνουν με το λεκτικό μίσος, είναι ενθαρρυντικά πρώτα βήματα», τόνισε εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών την Κυριακή, σε ηλεκτρονική του ανακοίνωση. «Ωστόσο, αισθανόμαστε πως οι τεχνολογικές εταιρίες μπορούν και πρέπει να πάνε παραπέρα και πιο γρήγορα, ιδιαίτερα στον εντοπισμό και την αφαίρεση του ίδιου του περιεχομένου που εκφράζει μίσος», συμπλήρωσε.

Από euro2day

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top