ΕΛΛΑΔΑ

Στη διάθεση της κυβέρνησης για ενημέρωση για το Κυπριακό εν όψει εξελίξεων, δηλώνει ο Κ. Μητσοτάκης

Στη διάθεση της κυβέρνησης για ενημέρωση για το Κυπριακό εν όψει εξελίξεων, δηλώνει ο Κ. Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς που ανέβηκε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός είπε πως αποτελεί θεσμική του υποχρέωση να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, παρά τις οποίες διαφωνίες υπάρχουν. Από την πλευρά, του ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης.
 
Για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε στη Βουλή και νομίζω ότι ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε», ενώ για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και το ζήτημα του Κυπριακού «είμαι πάντα στη διάθεση της Κυβέρνησης για οποιανδήποτε πρόσθετη ενημέρωση, πέραν αυτών που ήδη γνωρίζουμε, έχουμε εξελίξεις μπροστά μας».
 
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε για τα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς, χωρίς να κάνει δηλώσεις.
 
Σε ενημερωτικό σημείωμα, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρονται τα εξής, σχετικά με το Κυπριακό: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε (στον Πρωθυπουργό) τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Με επανένωση του νησιού, με εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς την παρωχημένη λογική εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top