ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Γιαννάκη: Ο εθελοντισμός μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών

Γ. Γιαννάκη: Ο εθελοντισμός μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών

Ο εθελοντισμός μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών, καθώς μέσα από αυτόν μπορεί να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί μια θετική στάση ζωής στην οποία δεν χωρούν εξαρτήσεις αναφέρει σε μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκη.

 
Ο εθελοντισμός, ο αθλητισμός, η μουσική και κάθε δημιουργική απασχόληση αποτελούν διέξοδο ειδικά ανάμεσα στους νέους που πάντα αποτελούσαν τον πιο ευάλωτο στόχο. Επομένως, θα πρέπει να εστιαστεί η προσοχή όλων των αρμόδιων φορέων στην παροχή διεξόδων που θα βοηθήσουν τη νεολαία να κρατηθεί μακριά από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών προσθέτει ο Επίτροπος σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ.
 
Επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ο Επίτροπος αναφέρει ότι η κάνναβη είναι το δημοφιλέστερο σε ζήτηση ναρκωτικό των Κύπριων χρηστών, φαίνεται ότι η χρήση ηρωίνης μειώθηκε και αντικαταστάθηκε με τη χρήση αμφεταμινών και κοκαΐνης.
Τα στοιχεία της Αστυνομίας Κύπρου δεικνύουν αύξηση στη συνολική κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης κατά τα τελευταία χρόνια η οποία κατά την τριετία 2012-2014, ήταν μόλις 42 κιλά, επταπλασιάστηκε και ανήλθε στα 290 κιλά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι Οργανισμοί – ανάμεσα του και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις – που ασχολούνται με το θέμα, τείνουν να συμφωνήσουν ότι κύριος στόχος για αντιμετώπιση του όλου προβλήματος είναι η επένδυση στην πρόληψη, στη θεραπεία και στην αποκατάσταση, επισημαίνει ο Επίτροπος αναφέροντας ότι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους των πλείστων αυτών οργανώσεων, που σε συνεργασία με κρατικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών, οι οργανώσεις αυτές παρέχουν υποστήριξη και ενθάρρυνση προς τους χρήστες ώστε να ξεκινήσουν θεραπεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top