ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κρέμασε» την Ομόνoια ο Φελτχούιζεν, βαθμό με Ντουγκλάο η «Κυρία» (videos)

«Κρέμασε» την Ομόνoια ο Φελτχούιζεν, βαθμό με Ντουγκλάο η «Κυρία» (videos)

Σε ένα παιχνίδι με αρκετές συγκινήσεις και αρκετό σασπένς  που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων στο γήπεδο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο η Ομόνοια και η Ανόρθωση εξήλθαν ισόπαλες 1-1 και μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Η Ανόρθωση σε άλλο ένα ντέρμπι παρέμεινε αήττητη και συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

Απ την άλλη η Ομόνοια αν και βρέθηκε μια ανάσα από το να κάνει την πρώτη ζημιά της «Κυρίας» δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε στο 56ο λεπτό με τον Λόπεζ και  με ένα λάθος του Φελτχούιζεν στα τελευταία λεπτά έμεινε με μια «γλυκόπικρη» γεύση στα χείλη.

Οι «πράσινοι» ευτύχησαν να άνοιξουν το σκορ και να προηγηθούν της Ανόρθωσης στο 56ο λεπτό με κεφαλιά του Λόπεζ όμως η ομάδα του Ρόνι Λέβι δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και πραγματικά στην εκπνοή του αγώνα στο 90+6 εκμεταλλευόμενη το λάθος του Ολλανδού ποριτέρο του “τριφυλλιού” πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το παιχνίδι…

Το πρώτο ημίχρονο

Καλός ρυθμός… αλλά κάτι έλειπε

Το πρώτο δεκάλεπτο του ντέρμπι είχε καλό ρυθμό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς από την μία περιοχή στην άλλη ωστόσο οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Φελτχούιζεν και του Αρούς και να φτιάξουν κάποια καλή φάση.

Πρώτη απειλή με ράγιος…

Στο 17ο λεπτό η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Συγκεκριμένα ο Καλό σύγκλινε μπήκε στην περιοχή, ο πρώτος έδωσε την μπάλα στον Καμαρά με τον τελευταίο να πατάει εξαιρετικά στον Ράγιος, όμως από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φελτχούιζεν.

Έπεσε ο ρυθμός…

Ο γρήγορος ρυθμός που είχαμε στην αρχή του παιχνιδιού σταδιακά άρχισε να πέφτει. Το ημίωρο στο ντέρμπι βρήκε τις δύο ομάδες να είναι στο στείρο 0-0 και την «Κυρία» να πατάει καλύτερα ενώ είχε και την καλύτερη ευκαιρία στο ματς.

Ημίχρονο χωρίς γκολ

Οι δύο ομάδες τελικά με το σφύριγμα του Γιώργου Νικολάου οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, με την Ανόρθωση όμως να έχει δύο με τρεις καλές καταγραμμένες ευκαιρίες, χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Φελτχούιζεν.

Δεύτερο ημίχρονο

Παρόμοια εικόνα…

Η εικόνα του παιχνιδιού στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν παρόμοια με το πρώτο μέρος. Η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω συνεχώς όμως οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους στα καρέ του Φελτχούιζεν και Αρούς.

Αλλαγή δεδομένων με Λόπες…

Στο 56ο λεπτό όμως άλλαξαν και η πλάστιγγα έγειρε με το μέρος των γηπεδούχων. Ο Αντόνια από δεξιά έκανε την σέντρα στην περιοχή του Ισραηλινού πορτιέρο και ο Ράφα Λόπεζ με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

 

Δοκάρι με Ματ

Εκεί που η Ανόρθωση πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης,  η Ομόνοια ήταν η ομάδα που έφτασε στην επίτευξη και πάλι του γκολ. Ο Ματ Ντάρμπισαιρ βρέθηκε στην περιοχή του Αρούς, γύρισε έκανε το σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το «χατίρι» καθώς τράνταξε την οριζόντια δοκό του Ισραηλινού τερματοφύλακα της ομάδας της Αμμοχώστου.

Πίεση για την ισοφάριση…

Η Ανόρθωση στα τελευταία λεπτά του αγώνα άσκησε αφόρητη πίεση στο «τριφύλλι» με στόχο να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων του αγώνα και στην αμυντική γραμμή «καθάριζαν» όποιο κίνδυνο πήγαινε να δημιουργηθεί.

Λάθος του Φελτχούιζεν, όλα ίσα με Ντουγκλάο και τέλος…

Τελικά η Ανόρθωση στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού είχε την απάντηση στο γκολ που δέχθηκε από τον Λόπες. Συγκεκριμένα ο κεντρικός αμυντικός της Ανόρθωσης εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο λάθος του Φελτχούιζεν μετά από εκτέλεση κόρνερ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ χαρίζοντας στην “Κύρια” τον βαθμό της ισοπαλίας.

 

Ομόνοια: Φελτχούιζεν, Αραούχο, Καντέ, Κατελάρης, Φαμπρίτσιο (78′ Σοάρες Γούιλιαμ), Κανού, Σοάρες, Μαργκάσα, Τζαρζίνιο (68’ Γκονζάλες), Λόπες (74’ Χριστοφή), Ντάρμπισαϊρ..

 Ανόρθωση: Αρούς, Σεχού, Πράνιτς, Σίντενφελντ, Ντουγκλάο, Οικονομίδης (62’Παλάνκα), Βίκτορ, Ράγιος (59’Γκάντσεφ), Σισέ (65’Άλβες), Καρλίτος, Καμαρά.

 Κίτρινες: Καντέ / Καμαρά, Καρλίτος

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top