ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και μη… «Χ»ειρότερα (photos)

Και μη… «Χ»ειρότερα (photos)

Άλλους δύο πόντους στην «κούρσα» της υπεράσπισης άφησε ο ΑΠΟΕΛ στην έδρα του Εθνικού Άχνας για την δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι πρωταθλητές «πέταξαν» ένα ολόκληρο ημίχρονο, αφού βρέθηκαν να χάνουν από το γκολ που πέτυχε ο Κυπριανού (11΄), και το μόνο που κατάφεραν ήταν να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι με το φοβερό τελείωμα του Ποτέ (65΄). Δοκάρι με τον Αλωνεύτη για το σύνολο του Δώνη!

Tο ματς:

Ο Εθνικός Άχνας μπήκε «μουδιασμένα» στον αγωνιστικό χώρο και ας έπαιζε στην έδρα του, από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι είχαν διάθεση να «καθαρίσουν» από νωρίς, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η αμυντική λειτουργία και οι αντεπιθέσεις των γηπεδούχων προβλημάτισαν, ενώ στο 11’ όλα έγιναν χάλια… Μετά από λάθος του Εφραίμ στο χώρο του κέντρου, έφυγε σε μια ωραία αντεπίθεση η ομάδα του Εγκωμίτη, με τον Κυπριανού να «πατάει» περιοχή από δεξιά, να κάνει το σουτ και να «γράφει» το 1-0.

Ο Γιώργος Δώνης έξαλλος στον πάγκο προσπάθησε να «ξυπνήσει» τους παίκτες του, που παρολίγον να δεχτούν και δεύτερο γκολ από τον Κιπιάνι που «έπιασε» ένα σουτ, αλλά ο Γκουτίνιο αντέδρασε καλά. Με τον ίδιο «δράστη» απείλησε ξανά ο Εθνικός με εκτέλεση φάουλ την οποία «έβγαλε» εντυπωσιακά ο Μεξικανός γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ.

Λίγο πριν το ημίωρο καταγράφηκε η πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους με την κεφαλιά του Ποτέ να περνάει εκτός εστίας. Στο 34΄ ο Ρουέδα δημιούργησε ρήγμα με το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε, αλλά ο Μπογκατίνοφ έδιωξε με υπερένταση κάνοντας τη καλύτερη απόκρουση στο ματς. Από κει και πέρα, οι φάσεις των δύο ομάδων δεν άγχωσαν τους πορτιέρο με το 1-0 να είναι δίκαια το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πορτοκαλί» προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους έχοντας την κατοχή, αλλά ο Εθνικός «κρατούσε» με σχετική άνεση το υπέρ του σκορ! Μάλιστα, στο 46΄ ο Κιπιάνι δεν «έπιασε» καλά το πλασέ για να «γράψει» το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η εξαιρετική προσπάθεια του Παπαγεωργίου λίγο αργότερα (51΄) με τον Γκουντίνιο να του λέει… «όχι»!

Ο ΑΠΟΕΛ αντέδρασε με μικρή καθυστέρηση, καθώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Ζαχίντ «πάτησε» περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκτός από το κάθετο δοκάρι. Στο 62΄ ο Γιώργος Δώνης έκανε «διπλή» αλλαγή, παίζοντας φουλ επίθεση και εν μέρει του «βγήκε» το 3-5-2. Το 1-1 σημειώθηκε αμέσως μετά την αλλαγή σχηματισμού. Ο Ζαχίντ έδωσε μια εξαιρετική ασίστ στον Ποτέ που «πάτησε» περιοχή και με τεχνικό σουτ σημείωσε το 1-1. Οι πρωταθλητές είχαν την ευκαιρία να φέρουν «τούμπα» την κατάσταση, αλλά το δοκάρι δεν έκανε τη χάρη στον Αλωνεύτη (67΄) που έδωσε πνοή στην ομάδα του.

Στη συνέχεια προσπαθησε να απειλήσει ο Σάλαϊ και ο Ποτέ, αλλά ο Εθνικός στάθηκε τυχερός παρά την κούραση των «ηρωικών» ποδοσφαιριστών του. Αξίζει να αναφέρουμε πως και η κεφαλιά του Ντε Καμάργκο (86΄) δε βρήκε στόχο με την αγωνία να παρατείνεται στις καθυστερήσεις. Στο 90+1΄ ο Ζαχίντ έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο έξω, ενώ δυο λεπτά αργότερα του σουτ του Σαλάι, βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπογκατίνοφ.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Άχνας: Μπογκατίνοφ, Νταβόρ, Κιπιάνι, Ιλουρίτζε, Ενέσκου, Κυπριανού, Σικάρσκι, Φιλίποβ, Παπαγεωργίου, Αρέστη, Ντόβνια.

ΑΠΟΕΛ: Γκουντίνιο, Αλεξάνδρου, Μερκής, Ρουέδα, Μιλάνοφ, Μοράις, Σόουζα, Ζαχίντ, Σαλάι, Εφραίμ, Ποτέ.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top