Άμεση επιστροφή Γκουτέρες ζητούν από το Κραν Μοντάνα τα τ/κ κόμματα

Άμεση επιστροφή Γκουτέρες ζητούν από το Κραν Μοντάνα τα τ/κ κόμματα

  Κοινή δήλωση των τ/κ κομμάτων, στην οποία ζητούν άμεση άμεση κάθοδο και πάλι του ΓΓ του ΟΗΕ στη Διάσκεψη, ανέγνωσε από το Κραν Μοντάνα ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.

Την άμεση κάθοδο και πάλι του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κραν Μοντάνα ζητούν με κοινή τους δήλωση τα τ/κ πολιτικά κόμματα που βρίσκονται εδώ καθώς η δεύτερη εβδομάδα, «σε αντίθεση με την κινητικότητα στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, ξεκίνησε σε ένα διαφορετικό κλίμα και δυστυχώς σε περίπτωση που δεν γίνει η απαραίτητη προσπάθεια για να επιστρέψει άμεσα στο Κραν Μοντάνα ο ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Γκουτέρες, διαφαίνεται ότι δεν θα είναι εφικτό ένα αποτέλεσμα». Την δήλωση που ανέγνωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν έξω από το συνεδριακό κέντρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες, υπογράφουν εκ μέρους του ΚΕΕ, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ως «βουλευτής», ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς και ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγιτ. Οι Τ/κ δηλώνουν ότι επιδεικνύουν ομόφωνα κοινή στάση γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να αρθεί το αδιέξοδο το οποίο έχει προκύψει σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε και να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα χωρίς να παραταθεί περισσότερο η διαδικασία, και θεωρούν ότι η έλευση του ΓΓ την περασμένη εβδομάδα έφερε ως αποτέλεσμα να πεισθούν όλες οι πλευρές στο θέμα της μεθοδολογίας και να υπάρξει κινητικότητα. Καλούν τέλος τις πλευρές να κάνουν βήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τον ΓΓ του ΟΗΕ για να καταλήξει σε αποτέλεσμα η Διάσκεψη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τι να περιμένουμε από τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία - Οι εκτιμήσεις για αδιέξοδο, τι θα κάνει ο Τραμπ

Τι να περιμένουμε από τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία - Οι εκτιμήσεις για αδιέξοδο, τι θα κάνει ο Τραμπ

Η πρώτη μετά το 2022 διπλωματική συνάντηση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, παρά τα «40 κύματα» από τα οποία πέρασε, φαίνεται πως τελικά, μετά τις παραινέσεις του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τις κινήσεις των ΗΠΑ στο παρασκήνιο, θα εκκινήσει στην Κωνσταντινούπολη.

BEST OF TOTHEMAONLINE