ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΗΚ: Πήρε χρήματα για να αποσύρει αγωγή αλλά… μετάνιωσε – Διαβάστε το ιστορικό

ΑΗΚ: Πήρε χρήματα για να αποσύρει αγωγή αλλά… μετάνιωσε – Διαβάστε το ιστορικό

Υψηλόβαθμός τέως υπάλληλος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ενώ δεσμεύτηκε από το 2015 να αποσύρει αγωγή τελικά το μετάνιωσε και έκανε αγωγή κατά του ημικρατικού οργανισμού ούτως ώστε να του καταβληθούν απολαβές.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης και η δικαστική απόφαση ο κ. Ανδρέας Τσαγγαρίδης ενώ «δεσμεύτηκε γραπτώς να αφυπηρετήσει πρόωρα λαμβάνοντας 97,000 ευρώ ο ίδιος μετάνιωσε και συνέχισε να διεκδικεί την προαγωγή. Συγκεκριμένα ο ενάγων σε υπόθεση που εξελίχθηκε το 2011 για την θέση Διευθυντή εκμετάλλευσης της ΑΗΚ ζήτησε να ακυρωθεί η προαγωγή του Χρίστου Τουφεξή ο οποίος πήρε την θέση. Σύμφωνα με τον κ. Τσαγγαρίδη η ΑΗΚ δεν προέβη σε δέουσα έρευνα για τη διαπίστωση της κατοχής των απαιτούμενων προσόντων ενώ αγνοήθηκε όπως ανάφερε στο Δικαστήριο η πείρα και η υπηρεσία του ίδιου. Σύμφωνα όμως με την ΑΗΚ ουδεμία πλάνη υπήρξε σχετικά με τα κριτήρια της προαγωγής. Το ερώτημα όμως που μένει είναι το γεγονός ότι αφού η ΑΗΚ θεώρησε ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την προαγωγή του υπαλλήλου κ. Χρίστου Τουφεξή γιατί τότε έδωσε αποζημίωση 97,000 ευρώ πέραν των απολαβών και των συνταξιοδοτικών του ωφελημάτων στον κ. Τσαγγαρίδη. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top