ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΑΛΑ: Οι δυο ηχηρές απουσίες από την επίσημη εξαγγελία – «Δεν σημαίνει ότι δεν με στηρίζουν»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΑΛΑ: Οι δυο ηχηρές απουσίες από την επίσημη εξαγγελία – «Δεν σημαίνει ότι δεν με στηρίζουν»

Σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες προερχόμενες από το ΑΚΕΛ κι όχι μόνο, έδωσαν την παρουσία τους στην επίσημη εξαγγελία του Σταύρου Μαλά, το Σάββατο 2/9. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσαν δυο ηχηρές απουσίες.

Του Τάσου Χριστοδούλου Πρόκειται για δυο ανθρώπους που στην ουσία αποτέλεσαν εκ των στενότερων συνεργατών του Σταύρου Μαλά κατά την προεκλογική του 2013 και δεν μιλάμε για άλλους από τον Νίκο Κατσουρίδη και τον Τάκη Χατζηγεωργίου. Οι λόγοι που ώθησαν τόσο τον πρώην επιτελάρχη του Σταύρου Μαλά, Νίκο Κατσουρίδη, όσο και τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του επιτελείου του, Τάκη Χατζηγεωργίου, να απέχουν από την επίσημη εξαγγελία, δεν έχουν γίνει γνωστοί. Για τον μεν Νίκο Κατσουρίδη, τα δεδομένα είναι λίγο ως πολύ γνωστά, αφού από το 2015 ο ίδιος έχει αποβληθεί από το κόμμα. Σενάρια, ενδείξεις και πληροφορίες φέρουν μάλιστα τον ίδιο να φλερτάρει πολιτικά με την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου. Ένα τέλος σε αυτήν την «παραφιλολογία» όπως την χαρακτηρίζουν μερικοί, θα μπορούσε να μπει με την συμβολική έστω παρουσία του στην επίσημη εξαγγελία Μαλά, κάτι που ωστόσο δεν έγινε ποτέ, δίνοντας έτσι «τροφή» για νέες συζητήσεις γύρω από το όνομα του. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατσουρίδης, ο δυνατός παίκτης των προεδρικών εκλογών – ΑΚΕΛικές καταβολές, με θέσεις… ενδιάμεσου Αναφορικά με τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Τάκη Χατζηγεωργίου τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα ως προς τις προθέσεις του τουλάχιστον. Ο ίδιος θεωρείται δεδομένο ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Μαλά αν μη τι άλλο με την ψήφο του στην κάλπη. Αν κανείς όμως πρέπει να εξηγήσει τους λόγους που ο ίδιος απουσίαζε από την επίσημη εξαγγελία τότε θα πρέπει απλά να ανατρέξει στην ποιητική ανάρτηση που προέβη στα κοινωνικά δίκτυα, την 29η του Αυγούστου. Ο κ. Χατζηγεωργίου, μέσα από την πραγματική ιστορία που περιγράφει με έναν αλληγορικό τρόπο, για «τα σύκα τα καλά που η καλή συκιά τα κρύβει», εκφράζει πίσω από τις λέξεις την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του κόμματος τον αντιμετώπισε, κατά την διάρκεια εξεύρεσης προεδρικού υποψηφίου. «Δεν σημαίνει ότι δεν με στηρίζουν» Εις απάντηση αυτών, ο κ. Μαλάς μιλώντας στον «Πολίτη» της Κυριακής και την συνάδελφο Κατερίνα Ζορμπά σημειώνει με νόημα, «έχω αναφέρει ότι κανένας δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια. Τόσο ο Τάκης όσο κι ο Νίκος είναι κορυφαία στελέχη της Αριστεράς με τεράστια προσφορά στα κοινά. Έχω μιλήσει και με τους δυο. Για λόγους που δεν αφορούν το πρόσωπο μου δεν μπήκαν στο επιτελείο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν με στηρίζουν. Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο από κανέναν εκ των δυο. Προσωπικά τους θεωρώ πολύ σημαντικούς σε αυτή την αναμέτρηση», καταλήγει. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιουσιακά στοιχεία Αβέρωφ Νεοφύτου: Καταχρεωμένος και με 854 ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες – ΕΓΓΡΑΦΑ  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top