ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλούρης: «Οι Βρυξέλλες πλέον αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως ένα μεγάλο πρόβλημα»

Συλλούρης: «Οι Βρυξέλλες πλέον αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως ένα μεγάλο πρόβλημα»

Ικανοποιημένος από τις συναντήσεις και επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.

  Η επίσκεψη του κ. Συλλούρη στη βελγική πρωτεύουσα ολοκληρώθηκε με την παραχώρηση συνέντευξης Τύπου στο κτήριο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ελληνικών και κυπριακών ΜΜΕ για τις επαφές του. Ο κ. Συλλούρης είπε ότι κατά την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΚ στην Κύπρο, στο τέλος του χρόνου, ο Antonio Tajani θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για να εκφράσει τη στήριξη του στο κυπριακό λαό και την ανάγκη επίτευξης μιας λύσης στη βάση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών. Είπε ότι οι συνομιλητές του κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους εξέφρασαν την ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών ως επίσης τη θέση ότι δεν μπορεί η Κύπρος να έχει ξένες εγγυήσεις και επεμβάσεις. Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι «οι Βρυξέλλες πλέον αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως ένα μεγάλο πρόβλημα και όχι ως μια προοπτική συνεργασίας  και ένταξης στην Ένωση». Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Συλλούρης απάντησε θετικά στο κατά πόσον οι συνομιλητές του έχουν πειστεί ότι την ευθύνη για το αδιέξοδο στο κυπριακό την φέρει η Τουρκία προσθέτοντας ότι «κανένας δεν θέλει μια λύση στην οποία θα έχει ρόλο η Τουρκία». Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το μεταναστευτικό, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αυτό που αποκόμισε από τις επαφές του είναι ότι «υπάρχει μια ελπίδα ότι η Τουρκία θα τηρήσει τη σχετική συμφωνία με την ΕΕ και ότι η Τουρκία θα είναι μέρος της λύσης του μεταναστευτικού προβλήματος». «Η δική μου εκτίμηση είναι αντίθετη. Κάποια ώρα οι Ευρωπαίοι θα συνειδητοποιήσουν- όπως αργά συνειδητοποίησαν για την Τουρκία και άλλα πράγματα - ότι η Τουρκία δεν είναι μέρος της λύσης του μεταναστευτικού αλλά μπορεί να είναι μάλλον περισσότερο μέρος του προβλήματος…» πρόσθεσε. Χρειαζόμαστε, είπε, πολιτικές και δράσεις για να μην δημιουργούνται νέοι πρόσφυγες προσθέτοντας ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν και διάφορες υπηρεσίες στήριξης αυτών των ανθρώπων που να αφορούν την υγεία και τη μόρφωση τους για την ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία και την επανεγκατάσταση τους πίσω στις χώρες τους. Είπε επίσης ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά των διακινητών «που εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες ζωές για να βγάζουν χρήματα» Ερωτηθείς σχετικά με το αποψινό δείπνο και με ποια λογική κλήθηκαν να παραστούν οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο κ. Συλλούρης έκανε λόγο για μια κοινωνική συνάντηση λέγοντας ότι η ουσία είναι τα σοβαρά ζητήματα που ανέδειξε κατά τις εδώ επαφές του και όχι αυτό το θέμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top