ΚΟΣΜΟΣ

ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΙΡΜΑ: Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χωρίς ρεύμα – Προειδοποιήσεις για παλιρροϊκά κύματα 5 μέτρων

ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΙΡΜΑ: Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χωρίς ρεύμα – Προειδοποιήσεις για παλιρροϊκά κύματα 5 μέτρων

Ο κυκλώνας «Ίρμα» που από τα ξημερώματα της Κυριακής (10/9) μαίνεται στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, συνεχίζει την καταστροφική του πορεία προχωρώντας με βορειοδυτική πορεία στις δυτικές ακτές της Φλώριδας και μέχρι αργά το βράδυ αναμενόταν να πλήξει την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Τάμπα, όπου ζουν και αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί.

Καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις προέβλεπαν ότι η πορεία του κυκλώνα θα είναι στις ανατολικές ακτές, εκφράζονται φόβοι ότι η προετοιμασία των αρχών στην περιοχή της Τάμπα είναι πλημμελής. Ο κυκλώνας είναι κατηγορίας 4, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητες 130 μιλίων περίπου την ώρα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τρεις κάτοικοι της Φλώριδας έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που ήδη κόστισαν τη ζωή σε 28 κατοίκους νησιών της Καραϊβικής. Η στάθμη των υδάτων έχει ανέλθει περί το ένα μέτρο στις παράκτιες περιοχές, πριν ακόμη περάσει απ’ εκεί ο κυκλώνας, ενώ μέχρι στιγμής περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ο κυβερνήτης της Φλώριδας, Ρικ Σκοτ, προειδοποίησε για παλιρροϊκά κύματα ύψους έως και 5 μέτρων, ενώ δραματικά ήταν τα μηνύματα που απηύθυνε τα ξημερώματα μέσω των τηλεοπτικών δικτύων. "Σας ζητώ να προσευχηθείτε για εμάς", είπε ο Σκοτ σε συνέντευξη προς το FOX. Γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα, όταν ο κυκλώνας «Ίρμα» χτυπούσε με μανία τα νησάκια του Key West, στο νοτιότερο άκρο των ΗΠΑ, ο κυβερνήτης Σκοτ αναρτούσε στο τουίτερ: “Φονική καταιγίδα λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στα Keys και αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί και στη νοτιοδυτική Φλώριδα». Περισσότερα από 6 εκατομμύρια κατοίκων έλαβαν εντολή από το Σάββατο να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους και να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο. Στο Μαϊάμι – που τελικά θα αποφύγει το «μάτι του κυκλώνα» - πνέουν ισχυροί άνεμοι που ξερίζωσαν δένδρα, ενώ ένας γερανός κατέρρευσε πάνω από ένα πολυώροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Στην πόλη του Ορλάντο, όπου βρίσκεται και τo θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊ, ο δήμαρχος επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 7 το απόγευμα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε με τους κυβερνήτες της Φλόριντα, της Τζόρτζια, της Αλαμπάμα, της Νότιας Καρολίνας και του Τενεσί για τον βέλτιστο διαπολιτειακό συντονισμό των αρχών. Από ΚΥΠΕ *Φωτογραφία Los Angeles Times

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top