ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μάχη των Προεδρικών Εκλογών στα Social Media - Πρώτος με διαφορά σε facebook και twitter ο Αναστασιάδης - Η κατάταξη των υποψηφίων

Η μάχη των Προεδρικών Εκλογών στα Social Media - Πρώτος με διαφορά σε facebook και twitter ο Αναστασιάδης - Η κατάταξη των υποψηφίων

Το 2008, ο Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωνε την πρόθεση του να διεκδικήσει το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α, με κεντρικό σύνθημα, «yes we can» - «ναι, μπορούμε»-, το οποίο κυριάρχησε στο twitter.

Του Τάσου Χριστοδούλου Ήταν οι πρώτες εκλογές στην πολιτική ιστορία του πλανήτη που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδραμάτισαν τόσο σημαντικό επικοινωνιακό ρόλο στις καμπάνιες των υποψήφιων. Στην Κύπρο, την εποχή εκείνη, το twitter ήταν κάτι άγνωστο, ενώ η διάδοση του facebook ήταν στα νηπιακά του βήματα αφού αποτελούσε κυρίως το νέο μέσο επικοινωνίας της νέας γενιάς (μαθητών και φοιτητών). Δέκα χρόνια μετά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατάφεραν να κερδίσουν χώρο στην κυπριακή πολιτική σκηνή και να αποτελούν σήμερα ένα από τα πεδία της. Η μάχη λοιπόν των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στο νησί, είναι δεδομένο ότι θα παιχτεί και στο facebook αλλά και το twitter. Εμείς, πέντε μήνες πριν από την πρώτη Κυριακή σας παρουσιάζουμε τα «likes» και τα «follows» των τεσσάρων κύριων προεδρικών υποψηφίων. Πρώτος με διαφορά ο Αναστασιάδης σε facebook και twitter Την πρωτιά στα social media κατέχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με 36 χιλιάδες likes στο facebook ενώ στο twitter είναι με διαφορά μπροστά από τους υπόλοιπους αφού έχει 68 χιλιάδες ακόλουθους. [caption id="attachment_188197" align="alignnone" width="550"] Πρώτος σε likes στο facebook από τους υποψήφιους για την Προεδρία ο Νίκος Αναστασιάδης[/caption]   [caption id="attachment_188198" align="alignnone" width="550"] Το twitter μπορεί να χαρακτηρισθεί το αγαπημένο μέσο του Προέδρου Αναστασιάδη με 68 χιλιάδες άτομα να τον "ακολουθούν"[/caption] Περνάει στον δεύτερο γύρο ο Νικόλας... στα social media Αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδιναν προκρίσεις στον β' γύρο των εκλογών, τότε ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα περνούσε αφού είναι μπροστά από Μαλά και Λιλλήκα σε facebook και twitter. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ μετράει 15 χιλιάδες likes στο facebook και 8 χιλιάδες followers στο twitter. Θέλει δουλειά ο Μαλάς Δουλειά θέλουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κ. Μαλά ο οποίος βρίσκεται τρίτος στη κατάταξη στο facebook ενώ ανύπαρκτο είναι σχεδόν το twitter του. Συγκεκριμένα, η επίσημη σελίδα του υποψήφιου του ΑΚΕΛ αρέσει σε 12,753 άτομα ενώ στο twitter ακολουθείται από μόλις 662 άτομα. Τρίτος σε twitter και λίγο πίσω από Μαλά στο facebook, ο Λιλλήκας Λίγο πίσω από τον Μαλά στο facebook έρχεται ο κ. Λιλλήκας με 9.600 likes ενώ στο twitter είναι καθαρά τρίτος μετρώντας 6.554 followers.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top