LIKE ONLINE

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν πρόγραμμα που αναγνωρίζει ομοφυλόφιλους μέσω φωτογραφιών

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν πρόγραμμα που αναγνωρίζει ομοφυλόφιλους μέσω φωτογραφιών

Ένα πείραμα αναγνώρισης προσώπου που ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να κάνει διάκριση μεταξύ ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ανθρώπων έχει προκαλέσει την διαμάχη μεταξύ των δημιουργών του και δύο κορυφαίων ομάδων δικαιωμάτων LGBT.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ισχυρίζεται ότι το λογισμικό της αναγνωρίζει χαρακτηριστικά του προσώπου που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τα οποία δεν αντιλαμβάνονται οι ανθρώπινοι παρατηρητές. Για τη μελέτη τους, οι ερευνητές δημιούργησαν έναν αλγόριθμο χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες περισσότερων από 14.000 λευκών Αμερικανών από ιστοσελίδα γνωριμιών. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν από μια μέχρι πέντε φωτογραφίες κάθε ατόμου, λαμβάνοντας υπόψιν την σεξουαλικότητα των ανθρώπων όπως αυτοί την δήλωσαν στην ιστοσελίδα γνωριμιών. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το λογισμικό που δημιούργησαν φαίνεται να είναι σε θέση να κάνει την διάκριση μεταξύ ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών. Σε μια δοκιμασία,κατά την οποί παρουσίασαν στο λογισμικό δύο φωτογραφίες, όπου στη μια ήταν σίγουρα ένας ομοφυλόφιλος άνδρας και ο άλλος ετεροφυλόφιλος, ήταν σε θέση να προσδιορίσει ποιος ήταν ομοφυλόφιλος με ποσοστό επιτυχίας 81% ενώ όσον αφορά τις γυναίκες, το ποσοστό ήταν 71%. "Τα ομοφυλόφιλα πρόσωπα τείνουν να είναι άτυπα φύλου", ανέφεραν οι ερευνητές. "Οι ομοφυλόφιλοι είχαν στενότερα σαγόνια και μακρύτερες μύτες, ενώ οι λεσβίες είχαν μεγαλύτερες γνάθους", υποστηρίζουν οι ερευνητές. Το λογισμικό δεν τα πήγε και τόσο καλά σε τεστ στο οποίο του ζητήθηκε να διαλέξει τους 100 πιο πιθανούς ομοφυλόφιλους άνδρες, δίνοντας του 930 φωτογραφίες ετερόφυλων ανδρών και 70 ομοφυλόφιλων, αφού έπεσε έξω κατά 23 άτομα. Την Παρασκευή (8/9), δύο αμερικανικές ομάδες που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων εξέδωσαν κοινό δελτίο τύπου που επιτεθείτε στη μελέτη με σκληρούς όρους. "Αυτή η έρευνα δεν είναι επιστήμη ή είδηση, αλλά είναι μια περιγραφή των προτύπων ομορφιάς σε ιστοσελίδες γνωριμιών αγνοούν τεράστια τμήματα της κοινότητας των ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ και queer/questioning), συμπεριλαμβανομένων των μαύρων, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άλλα άτομα LGBTQ που δεν θέλουν να δημοσιεύουν φωτογραφίες σε ιστοσελίδες γνωριμιών ", δήλωσε ο Jim Halloran, επικεφαλής ψηφιακός αξιωματούχος του Glaad, oργάνου παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης. "Αυτά τα αναξιόπιστα ευρήματα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως όπλο για να βλάψουν τόσο τους ετεροφυλόφιλους τους οποίους τα χαρακτηριστικά δεν συμφωνούν με τα πρότυπα του αλγόριθμου, καθώς και ομοφυλόφιλοι και λεσβίες άνθρωποι που βρίσκονται σε επικίνδυνες καταστάσεις." Με πληροφορίες από BBC *Φωτογραφία BBC

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top