ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Λιλλήκας : «Δεν αντέχει άλλο η Κύπρος επανάληψη των ίδιων λαθών»

Γ. Λιλλήκας : «Δεν αντέχει άλλο η Κύπρος επανάληψη των ίδιων λαθών»

Οι εξελίξεις αναφορικά με το κουρδικό ζήτημα επηρεάζουν αναπόφευκτα και τις εξελίξεις στο κυπριακό, ανέφερε σε δηλώσεις του στην Πόλη Χρυσοχούς ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας , είπε ο κ. Λιλλήκας, προέρχεται προς το ενδεχόμενο ανακήρυξης ανεξάρτητου πολιτικού Κράτους, πράγμα το οποίο δημιουργεί αρνητικές προυποθέσεις για θετικές εξελίξεις στο κυπριακό. Αντίθετα η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη θα έπρεπε ,- όπως είπε-, να μελετήσει σε βάθος την πιθανότητα δημιουργίας νέων αρνητικών δεδομένων από πλευράς της Τουρκίας στο κυπριακό, στα πλαίσια καθησυχασμού τουρκικής κοινής γνώμης. Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, ανέφερε “πως δεν αντέχει άλλο η Κύπρος , είτε επανάληψη των ίδιων λαθών που μας έφεραν στην τραγική κατάσταση, είτε άρση πειραματισμούς της πολιτικής απειρίας που μπορεί να μας οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα”. Για να χαράξουμε μια νέα πορεία ικανή να βγάλει το κυπριακό από το αδιέξοδο και να το θέσει σε τροχιά δίκαιης λύσης, θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες τις ευκαιρίες, την εμπειρία μας τις γνώσεις μας, καθώς επίσης και πνεύμα συναίνεσης για να επέλθει η απαραίτητη εθνική ενότητα. Αυτός είπε ο κ. Λιλλήκας είναι και ο στόχος που θα επιδιώξει η δική μας υποψηφιότητα. Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την περιοδεία του στην Επαρχία Πάφου. Ο κ. Λιλλήκας που σήμερα είχε συνάντηση με Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Πόλης Χρυσοχούς στο Δημαρχείο Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως η περιοδεία του αποσκοπεί στην συνέχιση του διαλόγου με τους πολίτες και στην διαπίστωση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί μέσα από την οικονομική κρίση και την πολιτική λιτότητα της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη. Υπάρχει άμεση απαίτηση από τους κατοίκους της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς ,είπε ο κ. Λιλλήκας ,για την έναρξη το ταχύτερο δυνατό των εργασιών για την υλοποίηση του έργου, του δρόμου που θα συνδέσει την Πάφο με την Πόλη Χρυσοχούς καθώς επίσης και η αναβάθμιση των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο περιφερειακό Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς. Η υγεία είπε ο κ. Λιλλήκας παραμένει το ύψιστο αγαθό,και την ύψιστη υποχρέωση του Κράτους που θα την διασφαλίζει για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα εισοδηματικών δυνατοτήτων. Για αυτό συνέχισε, “ επιβάλλεται η επίσπευση και η επιτάχυνση των διαδικασιών για υλοποίηση του ΓΕΣΥ και σ΄αυτή την προσπάθεια” είπε ο κ. Λιλλήκας, όπως το έχουμε πράξει μέχρι τώρα , “θα σταθούμε στο πλευρό του Υπουργού Υγείας, για να παρακαμφθούν οι όποιες προσπάθειες υπόσκαψης του ΓΕΣΥ και να τεθούν γερά θεμέλια για την υλοποίηση του”. O κ. Λιλλήκας στο πλαίσιο της περιοδείας του ακολούθως επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top