ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

H ιστορία πίσω από την υπόθεση Browder που φέρνει τις σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας στο χειρότερο σημείο - «Ένα σύγχρονο θρίλερ»

H ιστορία πίσω από την υπόθεση Browder που φέρνει τις σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας στο χειρότερο σημείο - «Ένα σύγχρονο θρίλερ»

Δικαιολογημένους φόβους από ότι φαίνεται εκφράζει ο πολυεκατομμυριούχος Bill Browder σε περίπτωση έκδοσης του στην Ρωσία αν μελετήσουμε την ιστορία πίσω από την υπόθεση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ θεωρείτε ο Νο1 εξωτερικός εχθρός για την Ρωσία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης τρεις ανθρώποι που εμπλέκονται στην υπόθεση βρέθηκαν να σκοτωθούν με περίεργους τρόπους στην Ρωσία. Συγκεκριμένα ξεκινώντας η εφημερίδα με τον λογιστή του Καναδού Μπόουντερ τον Sergei Magnitsky αναφέρει ότι αποκάλυψε κύκλωμα διαφθοράς από Ρώσους αξιωματούχους. Παρά να γίνει το λογικό να συλληφθούν οι αξιωματούχοι έγινε το παράδοξο να συλληφθεί ο ίδιος και χωρίς ούτε καν να δικαστεί μετά από 11 μήνες στην φυλακή βρέθηκε νεκρός. Παρά το γεγονός ότι όλες οι ενδείξεις ακόμα και από Ρώσικους Οργανισμούς έδειχναν ότι πέθανε από ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου η κυβέρνηση της Ρωσίας απέδωσε τον θάνατο του λογιστή σε ανακοπή καρδιάς. Διαβάστε επίσης: ΡΩΣΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: «Το θέμα του εκατομμυριούχου Broder δεν είναι ότι καλύτερο για τις σχέσεις Μόσχας-Λευκωσίας» Μετά η οικογένεια του λογιστή προσέλαβε ως δικηγόρο τον Nikolai Gorokhov ο οποίος θα κατέθετε στο δικαστήριο για το κύκλωμα διαφθοράς. Δύο μέρες όμως πριν καταθέσει έπεσε από το 4ο όροφο πολυκατοικίας. Ακόμα μια υπόθεση που εμπλέκεται με τον Bowder είναι ότι λίγο καιρό αργότερα ακόμη ένας που επρόκειτο να καταθέσει για την υπόθεση ο 44χρονος Alexander Perepilichny βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του. Από ότι αποδείχθηκε ύστερα είχε δηλητηριαστεί. Bill Bowder Ο Bill Browder είναι εγγονός του πρώην ΓΓ του ΚΚ ΗΠΑ και για πολλά χρόνια ήταν ο μεγαλύτερος επενδυτής στη Ρωσία. Ισχυρίζεται πως οι ρωσικές αρχές με πρωτεργάτες στελέχη του περίγυρου Πούτιν προσπαθούν να τον εξοντώσουν και το 2005 του απαγόρευσαν την είσοδο στη Ρωσία για λόγους εθνικής ασφάλειας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top