ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι βασικοί άξονες της εξαγγελίας Αναστασιάδη - Σύνοψη 5ετίας και όραμα - Προσέγγιση σε άλλους χώρους

Οι βασικοί άξονες της εξαγγελίας Αναστασιάδη - Σύνοψη 5ετίας και όραμα - Προσέγγιση σε άλλους χώρους

To Σάββατο 14/10 στις 11:00 ο Νίκος Αναστασιάδης εξαγγέλλει επίσημα την δική του υποψηφιότητα, οπότε και θα θέσει το προεκλογικό αφήγημα της κυβερνητικής πτέρυγας συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς και του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με τα όσα ανάφερε το ThemaOnline τις προηγούμενες ημέρες το προεκλογικό αφήγημα του κυβερνητικού στρατοπέδου θα κινείτε στην λογική του «περάσαμε δύσκολα, καταφέραμε όμως πολλά και συνεχίζουμε…». Διαβάστε επίσης: Κλείδωσε και επίσημα η Αννίτα Δημητρίου ως Εκπροσώπου Τύπου του Επιτελείου. Βασικοί άξονες της ομιλίας: «Καταβάλαμε το άπαν των δυνάμεων μας για λύση του Κυπριακού προβλήματος με την προσπάθεια να κορυφώνεται με την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί την άνοιξη του 2015». «Υπήρξε σημαντική πρόοδος σε διάφορες πτυχές. Μεταβήκαμε σε διαδοχικές διασκέψεις είτε στο Μοντ Πελεράν είτε στο Κραν Μοντανά με στόχο την συνολική συμφωνία επί όλων των θεμάτων που αφορούν και την εξωτερική πτυχή του Κυπριακού (ασφάλεια και εγγυήσεις)». «Δυστυχώς οι συνομιλίες οδηγήθηκαν σε τέλμα λόγω της άτεγκτης στάσης της Τουρκίας και της επιμονής της σε εσαεί παραμονή στρατού και επεμβατικών δικαιωμάτων» «Καταφέραμε να φέρουμε για πρώτη φορά την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων» «Πετύχαμε το πλαίσιο Γκουτέρες όπου γίνεται αναφορά για πρώτη φορά σε «normal state» φυσιολογικό κράτος» «Θα εργαστούμε για την σωστή επίλυση του Κυπριακού η οποία θα πρέπει να είναι λειτουργική και βιώσιμη στο χρόνο σεβόμενοι της ανησυχίες της άλλης πλευράς όμως και η άλλη πλευρά θα πρέπει να αντιληθφεί και τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων» Οικονομία «Παραλάβαμε μια οικονομία από την προηγούμενη διακυβέρνηση στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, εκτός αγορών, απομονωμένη διεθνώς, με κοινωνικά παντοπωλεία και υψηλή ανεργία». «Mε τις θυσίες του λαού και με σώφρονες οικονομικές πολιτικές βγήκαμε από τα μνημόνια, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας, καταγράφουμε ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνουμε σταδιακά την ανεργία, πετύχαμε πρωτογενή πλεονάσματα » Μεταρρυθμίσεις Κοινωνική Πολιτική: «Αντικαταστήσαμε τα κοινωνικά παντοπωλεία με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» Άμυνα: «Μειώσαμε την στρατιωτική θητεία στους 14 μήνες και εκσυγχρονίσαμε την Εθνική Φρουρά με την δημιουργία των Συμβασιούχων Οπλιτών» Υγεία: «Προωθήσαμε την κορυφαία μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας το ΓΕΣΥ» Δημόσια Υπηρεσία: «Διασύνδεσαμε το μισθολόγιο με την ανάπτυξη του ΑΕΠ και προωθήσαμε την κινητικότητα» Παιδεία: «Δημιουργήσαμε αξιοκρατικό σύστημα στον διορισμό των καθηγητών. Αντικατάσταση του Ενιαίου λυκείου με την κατεύθυνση της επιλογής μαθημάτων» Διαφθορά – Απόδοση Δικαιοσύνης: «Για πρώτη φορά οδηγήθηκαν τόσοι επώνυμοι στις φυλακές που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα» Αναφορικά με το προεκλογικό σύνθημα με το οποίο θα πορευθεί το επιτελείο Αναστασιάδη σε αυτές τις εκλογές θα είναι το «σταθερά βήματα μπροστά». Όχι μόνο από τον χώρο της δεξιάς στην παρουσίαση Σκοπός είναι όπως φαίνεται της εξαγγελίας και η προσέγγιση και άλλων πολιτικών χώρων και όχι μόνο της δεξιάς. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης στην εκδήλωση αναμένονται προσωπικότητες από τον χώρο των αντιστασιακών αλλά και πρόσωπα προερχόμενα από τον ευρύτερο χώρο του ΔΗΚΟ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top