ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Λιλλήκας στηρίζει ενδεχόμενη ανακήρυξη της κυπριακής ΑΟΖ - Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Ο Γ. Λιλλήκας στηρίζει ενδεχόμενη ανακήρυξη της κυπριακής ΑΟΖ - Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, με αφορμή τα δημοσιεύματα που φέρουν την Κυβέρνηση να μελετά την ανακήρυξη της κυπριακής ΑΟΖ και στις βόρειες ακτές του νησιού, δήλωσε πως στηρίζει μια τέτοια απόφαση και θεωρεί ότι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε ένα μέτωπο και σε μια τέτοια απόφαση της Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Λιλλήκας είπε πως «η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει με σταθερά, μελετημένα και αποφασιστικά βήματα», σημειώνοντας πως «είναι ένα ζήτημα, το οποίο δεν σηκώνει λάθη και παραλείψεις». Όπως πρόσθεσε, «απαιτείται στενή συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση προτού προχωρήσει η κυπριακή Κυβέρνηση, γιατί υπάρχουν ευαίσθητα ζητήματα, στα οποία δεν επιτρέπεται να γίνει λάθος» και πρόσθεσε ότι «ένα οποιοδήποτε λάθος λόγω έλλειψης συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για την Κύπρο και την Ελλάδα». Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας Αναφερόμενος στο θέμα της υγείας, ο κ. Λιλλήκας είπε πως για τη Συμμαχία Πολιτών το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί «εθνική υπόθεση», εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι «μακριά από λαϊκισμούς, μακριά από δημαγωγίες, μακριά από την εύκολη κριτική, όλοι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και σε συνεργασία, θα συναινέσουμε όλοι τόσο οι υποψήφιοι, όσο και οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και οι επαγγελματικές οργανώσεις και η Κυβέρνηση, έτσι ώστε να κρατήσουμε τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του ΓεΣΥ». Όπως είπε, κατά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και με τους ασθενείς, για να προσθέσει πως έχει διαπιστώσει ότι «τα κρατικά νοσηλευτήρια καταφέρνουν να κρατηθούν εξαιτίας της εξαιρετικής δουλειάς που κάνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό». «Παρά το μεγάλο όγκο των ασθενών που απευθύνονται στα κρατικά νοσηλευτήρια λόγω της κρίσης και του μειωμένου αριθμού προσωπικού, η καλή θέληση, η διάθεση για προσφορά των γιατρών και των νοσηλευτών αναγνωρίζεται και από τους ασθενείς. Και αυτό είναι πολύ θετικό», σημείωσε. Είπε πως «η λύση είναι μια και είναι το Γενικό Σχέδιο Υγείας», για να συμπληρώσει πως «θα χρειαστεί πολλή καλή θέληση, πνεύμα συμβιβασμού και συναίνεσης, θα χρειαστεί να θέσουμε το κοινό καλό πάνω από τα όποια προσωπικά ή πολιτικά ζητήματα ή σκοπιμότητες εάν θέλουμε όντως να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των ασθενών και να προσφέρουμε στους κύπριους πολίτες τις καλύτερες δυνατές ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος». ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top