ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις Υπουργείου Παιδείας για εγγραφή και κατάταξη στους πίνακες διορισίμων

Διευκρινίσεις Υπουργείου Παιδείας για εγγραφή και κατάταξη στους πίνακες διορισίμων

Διευκρινίσεις δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σχετικά με τις γραπτές εξετάσεις 2017 για εγγραφή και κατάταξη στους πίνακες διορισίμων και αναφέρει ότι «η εξέταση των δεξιοτήτων έχει διάρκεια τριών ωρών, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί και οι υποψήφιοι κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης ενημερώθηκαν πριν την καταβολή των τελών ότι θα παρακαθίσουν στο δοκίμιο δεξιοτήτων της Βαθμίδας στην οποία είναι υποψήφιοι".

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι όσον αφορά στην εξέταση δεξιοτήτων κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, πέραν του γενικού μέρους, που θα είναι κοινό για όλους τους υποψηφίους, θα υπάρχει και ειδικό μέρος, για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Δημοτική, Προδημοτική και Μέση). Επισημαίνεται ότι ο βαθμός του εξεταστικού δοκιμίου δεξιοτήτων θα είναι ένας, συνολικός και για τα δύο μέρη. Επιτυχία στην εξέταση δεξιοτήτων απαιτεί βαθμολογία 50% και άνω στο σύνολο του εξεταστικού δοκιμίου, όπως ισχύει για όλα τα Αντικείμενα Εξέτασης, επομένως, τίποτε δεν διαφοροποιείται από προηγούμενες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας. Όσον αφορά στα 40 λεπτά διαλείμματος που μεσολαβούν μεταξύ του κοινού και του ειδικού μέρους της εξέτασης των δεξιοτήτων, διασαφηνίζεται ότι ήταν αναγκαίο να δοθούν εξαιτίας του ότι προέκυψαν υποψήφιοι που παρακάθονται στην εξέταση δεξιοτήτων ταυτόχρονα για δύο διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, προστέθηκε το διάλειμμα ως αναγκαίο μέτρο για διασφάλιση του αδιάβλητου της εξέτασης, το σύνολο, ωστόσο, των ωρών εξέτασης, παραμένει στις τρεις ώρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top