ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου:  «Οι δηλώσεις Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων δεν δίνουν πιθανότητες για άμεση επανέναρξη διαλόγου»

Α. Νεοφύτου:  «Οι δηλώσεις Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων δεν δίνουν πιθανότητες για άμεση επανέναρξη διαλόγου»

Οι δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων δεν δίνουν πιθανότητες για επανέναρξη του διαλόγου τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας απογοητεύει, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αφέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις, μετά το πέρας του μνημοσύνου των πεσόντων αγωνιστών της κοινότητας Κυπερούντας, κατά τον απελευθερωτικό αγώνα και την τουρκική εισβολή, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως "εμείς πρέπει να μείνουμε στοχοπροσηλωμένοι και εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών. Ιδιαίτερα τώρα που Τουρκία και Τουρκοκύπριοι πολιτικοί μιλούν για λύση εκτός των παραμέτρων των ΗΕ. Παρόμοιες προσεγγίσεις από οποιονδήποτε στην ελληνοκυπριακή πλευρά βάζουν νερό στον μύλο των τουρκικών επιδιώξεων", ανέφερε. Πρόσθεσε πως αυτό που επανέλαβε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα το πρωί είναι την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα της δικής μας πλευράς να επαναρχίσει αμέσως ο διάλογος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνέχισε, αναχωρεί απόψε σε ένα από τα σημαντικότερα ταξίδια για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας. "Η Κύπρος η άλλοτε απομονωμένη και χωρίς αξιοπιστία χώρα επανακτά όχι μόνο την αξιοπιστία και το κύρος της, αλλά με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη δημιουργεί ένα πλέγμα στρατηγικών συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή και στην Μεσόγειο", σημείωσε ο κ. Νεοφύτου. Αυτά είναι, είπε, που αναβαθμίζουν το κύρος και θωρακίζουν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. "Η Κύπρος μπορεί να καταστεί πυλώνας σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή αλλά και ο ενεργειακός κρίκος για να προσφέρει και να συνδράμει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Αυτά είναι που έχουν σημασία και στα οποία πρέπει να δίδουμε προτεραιότητα, και στις διαμάχες και τις έριδες της μικροπολιτικής και των δευτερευόντων ζητημάτων", πρόσθεσε. Ανέφερε πως η Κύπρος λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αλλά και του ρόλου και του πλέγματος στρατηγικών συνεργασιών "μπορεί να είναι η χώρα που θα συνδράμει τα μέγιστα στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης", σημειώνοντας πως  η Ιταλία είναι σημαντικός κρίκος σε αυτή τη μεγάλη εθνική και ενεργειακή στρατηγική. Κληθείς να σχολιάσει χθεσινές αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ `Αντρου Κυπριανού κατά του Προέδρου Αναστασιάδη, ο κ. Νεοφύτου είπε πως δεν θα σχολιάσει δηλώσεις οποιουδήποτε πολιτικού αρχηγού.  "Θελουμε μια προεκλογική με βάση πολιτικές θέσεις με βάση προγράμματα, μακρυά από βιομηχανία λάσπης και fake news", ανέφερε. ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top