ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια προωθείται το Σχέδιο Υπηρεσίας για τη θέση Γενικού Διευθυντή ΑΗΚ

Στην Ολομέλεια προωθείται το Σχέδιο Υπηρεσίας για τη θέση Γενικού Διευθυντή ΑΗΚ

Στην Ολομέλεια της Βουλής προωθείται το Σχέδιο Υπηρεσίας για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΑΗΚ, το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις Βουλευτών, καθυστερούσε να κατατεθεί στο νομοθετικό σώμα για δυόμιση περίπου χρόνια.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών, ο Πρόεδρος της Γιώργος Γεωργίου, αναφερόμενος στο Σχέδιο Υπηρεσίας για τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην ΑΗΚ, το οποίο εξέτασε η Επιτροπή, είπε ότι το νομοσχέδιο «όντως καθυστερούσε για δυόμισι - τρία χρόνια στο Υπουργείο Εμπορίου και για το λόγο αυτό η Επιτροπή μας ζήτησε σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 8/11) εξηγήσεις γραπτώς από το Υπουργείο, γιατί αυτή η καθυστέρηση, που αποσκοπούσε και ποιοι ήταν οι λόγοι που δεν οδηγήθηκε το νομοσχέδιο ενώπιον της Βουλής, ούτως ώστε να το εξετάσει και να το παραπέμψει την Ολομέλεια, όπως θα πράξουμε την ερχόμενη Παρασκευή». «Ως ΑΚΕΛ θέλουμε να καταγγείλουμε μια σκόπιμη ενέργεια του Υπουργείου Εμπορίου και Ενέργειας που για τρία σχεδόν χρόνια εσκεμμένα έχουν αφήσει ακέφαλη την ΑΗΚ, ακριβώς διότι θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προωθήσουν πιο εύκολα τους σχεδιασμούς τους που σε ένα βαθμό έχουν να κάνουν με ιδιωτικοποίηση, έστω και μερική της ΑΗΚ», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού. Ενός οργανισμού, πρόσθεσε, «για τον οποίο κατά τ’ άλλα ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύθηκε με υπογραφή ότι δεν θα προχωρούσε σε ιδιωτικοποίηση του». «Επειδή η Επιτροπή Νομικών έχει αντιληφθεί αυτή τη σκοπιμότητα, τάχιστα το έχουμε θέσει σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 8/11) στην ημερήσια διάταξη και τάχιστα θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής για υπερψήφιση», είπε. «Θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η ολοκλήρωση της δομής του οργανισμού και βεβαίως η θέση του ΓΔ πρέπει να πληρωθεί το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε. «Μετά από αίτημα του ΔΗΚΟ ενεγράφη σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 8/11) στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Νομικών το θέμα του Σχεδίου Υπηρεσίας του Γενικού Διευθυντή της ΑΗΚ», ανέφερε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του κόμματος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. "Όλοι αναγνωρίζουμε ότι για να μπορέσει η ΑΗΚ στο μέλλον να σχεδιάσει τη στρατηγική της έτσι ώστε να καταστεί πιο αποδοτική, πιο κερδοφόρα προς όφελος και των εργαζομένων, αλλά και των καταναλωτών, θα πρέπει να έχει Γενικό Διευθυντή», είπε. Το Σχέδιο Υπηρεσίας, πρόσθεσε η κ. Ερωτοκρίτου, «υπήρχε κατατεθειμένο εδώ και χρόνια, για κάποιο λόγο όμως δεν προωθείτο, με αποτέλεσμα να παραμένει ακέφαλη η ΑΗΚ εφόσον δεν είχε ΓΔ». «Συζητήσαμε το Σχέδιο Υπηρεσίας, συμφωνήσαμε με τις διατάξεις αυτού και θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια αυτή την Παρασκευή, έτσι ώστε να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις», είπε, προσθέτοντας ότι «το ΔΗΚΟ είναι υπέρ της έγκρισης του Σχεδίου Υπηρεσίας» έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την όσο το δυνατό πιο σύντομη πλήρωση της θέσης του ΓΔ προς το καλώς νοούμενο συμφέρον και της ΑΗΚ, των καταναλωτών και του κράτους. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top