ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γλίτωσε τα χειρότερα ο… αδιόρθωτος ΠΑΟΚ απέναντι στον «μισό» Πανιώνιο!

Γλίτωσε τα χειρότερα ο… αδιόρθωτος ΠΑΟΚ απέναντι στον «μισό» Πανιώνιο!

Ματσάρα μόνο για… άντρες στη Νέα Σμύρνη με τον Μάτος να σώζει στο 93’ τον ΠΑΟΚ, τον μισό Πανιώνιο να δείχνει άντερα αλλά και τους δυο στο τέλος απογοητευμένους (2-2)! Ούτε τώρα διπλό ο Δικέφαλος…

Τα πάνω – κάτω στη Ν.Σμύρνη, εκεί όπου Πανιώνιος και ΠΑΟΚ έμειναν στο 2-2 για την 12η αγωνιστική της Super League, αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε καμία από τις δυο ομάδες.

Ο Δικέφαλος εξαργύρωσε δύσκολα την υπεροχή του α΄ημιχρόνου, με τον Κουλούρη να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε, τον Πανιώνιο των αρκετών προβλημάτων να αιφνιδιάζει τους φιλοξενούμενους στο β΄ημίχρονο, φτάνοντας ακόμη και στην ανατροπή με τον Γεσίλ.

Στο τέλος όμως μίλησε η κλάση του Μάτος, ο οποίος έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας για τους “ασπρόμαυρους”, οι οποίοι ψάχνουν ακόμη το πρώτο διπλό της σεζόν.

Το φιλμ του αγώνα…

Με τον Πανιώνιο να περιμένει στην ουσία τον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι, ξεκίνησε το ματς στη Ν.Σμύρνη, με τον Δικέφαλο να μπαίνει δυνατά, προσπαθώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία των γηπεδούχων.

Δεν του βγήκε τίποτα του Κουλούρη

Η πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης καταγράφηκε από τον Κουλούρη, ο οποίος από πολύ δύσκολη γωνία προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Πανιωνίου αλλά ο Κότνικ με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού είπε «όχι» στο 13ο λεπτό του αγώνα.

Δυο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ σπατάλησε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία και πάλι με πρωταγωνιστή τον Κουλούρη, ο οποίος μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί, δεν έβαλε το κεφάλι του αλλά προτίμησε με το στήθος να σπρώξει τη μπάλα, αλλά αυτή έφυγε λίγο άουτ.

“Ασπρόμαυρος” μονόλογος στο 0-0

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την κατοχή, πίεζαν ψηλά, βγάζοντας συνεργασίες, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός πως ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το πολυπόθητο γκολ για να «σκοτώσουν» την όποια νευρικότητα υπήρχε.

Μάλιστα, προσπάθησαν να το βρουν ακόμη και με σουτ από απόσταση, με τον Τζάλμα Κάμπος να το επιχειρεί δις στο 23’ και στο 25΄χωρίς αποτέλεσμα.

Ο μοιραίος έγινε… ωραίος από την άσπρη βούλα

Στο 41’ ο ΠΑΟΚ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα από την άσπρη βούλα, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει πέναλτι στην ανατροπή του Κουλούρη από τον Κότνικ.

Ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Γκιοατά, προσπάθησε να αποφύγει τον Σλοβένο πορτιέρε του Πανιωνίου, με τον τελευταίο να τον ρίχνει στο έδαφος.

Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε και την εκτέλεση του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας και έκανε το 0-1, που ήταν και το σκορ που συνόδεψε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Πανιώνιος; Παρών!

Όσο αθόρυβα κινήθηκε στο α΄ημίχρονο, τόσο… εκκωφαντικά “χτύπησε” με την έναρξη του β΄μέρους ο Πανιώνιος, ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα στο 48΄με τον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος δέχθηκε τη μπάλα από τον Σαββίδη και με διαγώνιο σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1

Έξω Τσίμιροτ – Μακ, μέσα Πέλκας – Πρίγιοβιτς

Με τον Πανιώνιο να έχει βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ και να μοιάζει πιο ενεργητικός επιθετικά με την επανέναρξη του παιχνιδιού, ο Λουτσέσκου απέσυρε τον Τσίμιροτ στο 62΄και έριξε μέσα τον Πέλκα, έναν πιο δημιουργικό ποδοσφαιριστή ενώ λίγο αργότερα μέσα πέρασε και ο Πρίγιοβιτς σε ένα 4-4-2 για τον Δικέφαλο, με το Ρουμάνο να δίνει θεωρητικά μια πιο επιθετική πνοή στους “ασπρόμαυρους”, και τον Γρηγορίου να απαντάει με τρία στόπερ και τον Κάργα στη θέση του Κυριάκου Σαββίδη.

Πάτησε γκάζι ο ΠΑΟΚ αλλά…

Ο ΠΑΟΚ έφτασε μια “ανάσα” από το δεύτερο γκολ στο 74΄της αναμέτρησης, όταν ο Μάτος σέντραρε από τα δεξιά, ο Πέλκας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κότνικ έδιωξε εντυπωσιακά. Στην επαναφορά ο Πρίγιοβιτς έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι, με τον Μάτος να πρωταγωνιστεί στις επιθετικές εμπνεύσεις του Δικεφάλου, δημιουργώντας και στο 77΄μια ακόμη φάση για τον ΠΑΟΚ αλλά ο Πέλκας αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο μπλοκάκι των ευκαιριών του, ο Δικέφαλος σημείωσε ένα ακόμη σουτ του Κάμπος αλλά και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Ο ΠΑΟΚ τις φάσεις, ο Πανιώνιος το γκολ!

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ έδειχνε τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά ταυτόχρονα από το δεύτερο γκολ.

Μάλιστα, στο 84΄ ο Πρίγιοβιτς έχασε απίστευτη ευκαιρία, μην μπορώντας να σκοράρει μέσα από την περιοχή, συμπληρώνοντας το καρέ των χαμένων ευκαιριών για τον ΠΑΟΚ.

Ότι δεν έκανε ο Δικέφαλος, το έκανε υποδειγματικά ο Πανιώνιος, επιβεβαιώνοντας έναν από τους νόμους του ποδοσφαίρου.

Στο 86΄ο Κόρμπος με κάθετη πάσα βρήκε τον Γεσίλ και αυτός με πλασέ νίκησε τον Ρέι και έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους για το 2-1.

Μάτοσ – Ε στο τέλος!

Το παιχνίδι έδειχνε – ωστόσο – πως έχει ακόμη δρόμο και ο ΠΑΟΚ κάθε άλλο παρά είχε την διάθεση να παρατήσει το ματς, με τον Μάτος να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 μετά από φάουλ του Βιεϊρίνια στις καθυστερήσεις.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τις δυο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό και τον ΠΑΟΚ να αναζητά ακόμη το πρώτο “διπλό” της σεζόν, με τους οπαδούς του Δικεφάλου να αποδοκιμάζουν έντονα τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Γκιοατά, Κόρμπος, Σαββίδης (Κάργας 69’), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάϊ (Γεσίλ 78’ ) Ταπόκο (Πινιώτης 18’ )

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ (Πέλκας 62΄), Κάνιας, Μακ (Πρίγιοβιτς 66’ ), Ελ Καντουρί, Κάμπος (Λημνιός 85΄), Κουλούρης

Τα πλάνα των προπονητών: Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Πανιώνιο ο Μιχάλης Γρηγορίου, έχοντας τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Βλάχο, Μπανανά, Γκιοατά και Χατζισαφί.

Ο Κόρμπος με τον Ταπόκο ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Κυριάκο Σαββίδης μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Στο δεξί άκρο της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Μασούρας, με τον Σπιριντόνοβιτς να βρίσκεται στα αριστερά, ενώ ο Ντουρμισάι, αποτέλεσε την επιθετική αιχμή των «κυανερύθρων».

Με 4-2-3-1 παρέταξε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον ΠΑΟΚ, επιλέγοντας για ακόμη ένα ματς κάτω από τα δοκάρια τον Ροντρίγκο Ρέι, τοποθετώντας μπροστά του τετράδα στην άμυνα τους Λέο Μάτος, Φερνάντο Βαρέλα, Χοσέ Κρέσπο και Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Το δίδυμο των αμυντικών χαφ αποτέλεσαν ο Τσίμιροτ με τον Κάνιας, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή των Ομάρ Ελ Καντουρί.

Ο Τζάλμα Κάμπος κάλυψε την δεξιά μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου, με τον Ρόμπερτ Μακ στα αριστερά και τον Ευθύμη Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης.

Αυτοί που έκριναν το ματς: O Ευθύμης Κουλούρης άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, πετυχαίνοντας το δέκατο γκολ του με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος έκανε την ανατροπή, με τον Σπιριντόνοβιτς να ισοφαρίζει και τον Σαμέντ Γεσίλ, να γίνεται ο… ήρωας των «κυανέρυθρων», αφού λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ολοκλήρωσε την ανατροπή του Πανιωνίου, διαμορφώνοντας το 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Ο Λέο Μάτος, ωστόσο, είχε τον τελευταίο λόγο, αφού με καρφωτή κεφαλιά –όπως το συνηθίζει- διαμόρφωσε το τελικό 2-2

Το ταμείο του αγώνα: Ο Πανιώνιος, που βρέθηκε πίσω στο σκορ πήγε για μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Δικέφαλο, με τους παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο να βγάζουν πάθος και ενέργεια, αντέχοντας στην πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ και χτυπώντας στην κόντρα για να φτάσουν στην ανατροπή, όμως το γκολ του Λέο Μάτος στις καθυστερήσεις τους… χάλασε τα σχέδια

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ συνέχισε το αρνητικό σερί του εκτός έδρας, αδυνατώντας να διατηρήσει το προβάδισμα που απέκτησε στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Δικέφαλος έδωσε χώρους στους παίκτες του Πανιωνίου στο δεύτερο ημίχρονο και το «πλήρωσε» με την ανατροπή των «κυανέρυθρων», με τον Βραζιλιάνο να «σώζει» στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας για τον Δικέφαλο.

Ο έλεγχος του διαιτητή: Στα… ίσα μοίρασε το παιχνίδι ο Τάσος Σιδηρόπουλος, που πήρε την σωστή απόφαση στην φάση του πέναλτι, αφού το ριπλέι στην ανατροπή του Κουλούρη από τον Κότνικ, τον δικαιώνει.

Γενικά, διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι στο 50-50, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα διαιτητή. Χωρίς προβλήματα ολοκλήρωσαν το ματς και οι βοηθοί του ρέφερι από τα Δωδεκάνησα.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Σε κρίσιμη κατάσταση 52χρονος μετά από τροχαίο στην επαρχία Αμμοχώστου - Προσέκρουσε σε δέντρο και ακινητοποιήθηκε



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top