Απορρίφθηκε η αποδέσμευση €25 εκατομμυρίων για το Ταμείο Αλληλεγγύης

Απορρίφθηκε η αποδέσμευση €25 εκατομμυρίων για το Ταμείο Αλληλεγγύης

 Η κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών με τις ψήφους του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απέρριψε την αποδέσμευση του κονδυλίου ύψους €25 εκατομμυρίων για τη δημιουργία αποθεματικού του Ταμείου Αλληλεγγύης με στόχο τη σταδιακή οικονομική στήριξη ομάδων πληθυσμού, που έχουν συνεισφέρει στην ανακεφαλαιοποίηση των δύο συστημικών τραπεζών, στο πλαίσιο του κουρέματος καταθέσεων το Μάρτιο του 2013.

Πάντως, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών και ΕΕ του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, προειδοποίησε πως αν το κονδύλι δεν εγκριθεί χάνεται καθώς δεν μπορεί να μεταφερθεί στον προϋπολογισμό του 2018.

Το κονδύλι είχε σταυρωθεί από τη Ολομέλεια της Βουλής πριν δύο βδομάδες και ως εκ τούτου η εκταμίευσή του χρειάζεται τη συγκατάθεση της επιτροπής Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

«Ο στόχος μας είναι όπως η Κυπριακή Δημοκρατία να μην είναι μόνο καταναλωτής αλλά και παραγωγός αμυντικών προϊόντων», τόνισε, σήμερα, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας - DEFEA 2025, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.