ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H βαριά παρακαταθήκη του 2017!

H βαριά παρακαταθήκη του 2017!

Το 2017 αφήνει πίσω του βαριά παρακαταθήκη στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Ένα έτος το οποίο σημαδεύτηκε με τεράστιες επιτυχίες της ποδοσφαιρικής ομάδας κάνοντας περήφανους τους απανταχού ΑΠΟΕΛίστες.

Η πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ ήταν ο επίλογος της χρονιάς του 2016 με την επόμενη να αρχίζει και πάλι με μεγάλη επιτυχία την 2η μεγαλύτερη στην ιστορία του. Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος ακολούθησε στις επιτυχίες ενώ η πρόκριση στο Τσαμπιονς Λιγκ σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία χρονιά του 2017.

Ο άθλος με Μπίλμπάο…

Η κλήρωση στους 32 έφερε τον ΑΠΟΕΛ αντιμέτωπο με την Αθλέτικ Κλαπ του Μπιλμπάο σε μια από τις δυσκολότερες κληρώσεις που του έμελλε να έχει στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο είδε στα μάτια τον μεγάλο  του αντίπαλο… αλλά τον ανάγκασε κιόλας να υποκλιθεί στην ανωτερότητα του. Η πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης ήταν η 2η μεγαλύτερη επιτυχία των γαλαζοκιτρίνων στα Ευρωπαϊκά σαλόνια μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Λυών.

To 3-2 στο Σαν Μαμές με το γκολ του Γιαννιώτα στο 89’ ουσιαστικά έστειλε προμηνύματα για το τι θα ακολουθούσε στο ΓΣΠ.

Η 23η Φεβρουαρίου δεν ήταν απλά τυχαία μέρα. Κόλαση το γήπεδο, παίκτες παθιασμένοι, κόσμος εκστασιασμένος και όλοι μια γροθιά ανάγκασαν την Μπιλμπάο να υποκλιθεί.

Ο Πιέρος Σωτηρίου στο 46΄ έστειλε το μήνυμα, ο Γιάννης Γιαννιώτας με το εύστοχο πέναλτι έβαλε γερές βάσεις και παρά την κόκκινη του Πιέρου στο 65΄ η νύκτα έμελλε να βαφτεί γαλαζοκίτρινη. Ήταν ένας άθλος παρόμοιος με αυτόν κόντρα στην Λυών με τον ΑΠΟΕΛ να κάνει την Ευρώπη να παραμιλά με την επιτυχία του.

Το 5ο σερί πρωτάθλημα…

Η πρόκριση ήταν η αφετηρία για μια πετυχημένη χρονιά η οποία συνεχίστηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έδωσε φτερά στους παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν για να μπορέσουν να φτάσουν στην κατάκτηση του 26ου τίτλου στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε να χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές ωστόσο κατάφερε να δώσει συνέχεια στο σερί τίτλων με το 5ο σερί.

Η ισοπαλία στην Αρένα 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ στην 8η Αγωνιστική των Πλέι-οφ ουσιαστικά χάρισε τον τίτλο αφού ακολούθησε η νίκη με 3-1 επί της Ομόνοιας την επόμενη αγωνιστική όπου πανηγυρίστηκε το πρωτάθλημα.

Η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Το πρωτάθλημα έφερε τον ΑΠΟΕΛ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλαξε η τεχνική ηγεσία, ήρθε ο Μπέιν και παρά την πρόκριση επί της Ντουντελάνζ η μουρμούρα ήταν μεγάλη για την αγωνιστική εικόνα που έβγαζαν οι πρωταθλητές.

Η ήττα από την Βιτορούλ ξεχείλισε το ποτήρι, έφυγε ο Ολλανδός και ήρθε ένας άνθρωπος που οδήγησε ξανά στο παρελθόν τον ΑΠΟΕΛ σε πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γιώργος Δώνης οδήγησε τους γαλαζοκίτρινους στην πρόκριση επί του Ρουμάνων και κόντρα στην Σλάβια Πράγας έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Πρόκριση για 4η φορά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωση με μια νίκη 2-0 και μια ισοπαλία επί της πρωταθλήτριας Τσεχίας.

Παράλληλα η πορεία στους ομίλους κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ καταγράφεται υπό τις δυσκολίες πάρα πολύ καλή αφού απέσπασε δύο ισοπαλίες με την Μπορούσια.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα παραμένει σε τροχιά τίτλου αφού βρίσκεται στο -4 από την κορυφή έχοντας ως μεγάλο στόχο πλέον για το 2018 την κατάκτηση του 27ου τίτλου και του 6ου συνεχόμενου.

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top