Στις 30 Ιανουαρίου η ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Στις 30 Ιανουαρίου η ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου σχεδιάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ο σχετικός προγραμματισμός αποφασίστηκε στις σημερινές ανεπίσημες διαβουλεύσεις του Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Καζακστάν.

 

Η εξαμηνιαία έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ πρόκειται να υποβληθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας το αργότερο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και μαζί με την έκθεση στρατηγικής αναθεώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που επιδόθηκε στα μέλη τον Δεκέμβριο, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβουλεύσεων για τις αλλαγές που θα γίνουν, κυρίως στον αριθμό των μελών της δύναμης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εισήγηση του ΓΓ είναι το στρατιωτικό σκέλος να μειωθεί στους 802, ωστόσο η μείωση αυτή να μην καταγραφεί και στον προϋπολογισμό, αφού ίσως χρειαστούν περαιτέρω αλλαγές, στην περίπτωση διευθέτησης.

Βάσει του προγράμματος της προεδρίας του Καζακστάν, η ενημέρωση των δυνάμεων που συνεισφέρουν με προσωπικό στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα γίνει την Τρίτη 16 Ιανουαρίου και η ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου από την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στις 17 Ιανουαρίου. Εκεί κοντά αναμένεται και να παρουσιαστεί από τους Βρετανούς το σχέδιο ψηφίσματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν πριν τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη

Άλλη μια συνάντηση, την τελευταία τους πριν την Γενική Συνέλευση των ΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα έχουν την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν. Η συνάντηση, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών και της συνέχισης της ουσιαστικής συζήτησης, ορίστηκε για τις 11:00 π.μ.

BEST OF TOTHEMAONLINE