ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνεχίζει να τα βρίσκει σκούρα κόντρα στην ΑΕΛ, αλλά σήμερα «άγγιξε» τη νίκη

Συνεχίζει να τα βρίσκει σκούρα κόντρα στην ΑΕΛ, αλλά σήμερα «άγγιξε» τη νίκη

Δεν μπήκε με ιδανικό τρόπο το 2018 για τον Απόλλωνα, αφού έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΛ και έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τον τίτλο.

Ένα αποτέλεσμα που αφήνει πικρία στο «στρατόπεδο» των «γαλάζιων», αφού ισοφαρίστηκαν στα τελευταία λεπτά (σσ. στο 87΄), αλλά σε τέτοια ντέρμπι όπου οι πιθανότητες είναι 50-50, δεν είναι «καταστροφικό» ένα ισόπαλο αποτέλεσμα.

Ο Σάββας Νεοκλέους ήταν στο Τσίρειο στάδιο και γράφει για την εμφάνιση του Απόλλωνα…

Ο Απόλλωνας υστέρησε από προηγούμενες εμφανίσεις του, αφού δεν είχε εκρηκτικότητα στην επίθεση, ενώ του έλειπε και η φαντασία και έδειχνε να «μπλοκάρεται» για μία ακόμη φορά από την τακτική του Μπαλταζάρ.

Μεσοαμυντικά όμως, οι «γαλάζιοι» τα πήγαν αρκετά καλά, με εξαίρεση το πρώτο και κυρίως το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου η ΑΕΛ «τρύπησε» την άμυνα τους και κατάφερε να «σώσει την παρτίδα».

Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση του Απόλλωνα δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα, παρότι είχε στο μεγαλύτερο διάστημα την κατοχή της μπάλας, αφού δεν μπορούσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των «γαλαζοκιτρίνων», οι οποίοι θυμίζουμε πως έχουν καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και κάθε αντίπαλος «δεινοπαθεί» μαζί τους.

Είχε προβλήματα κυρίως στην τελική πάσα, αλλά και στη δημιουργία σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια του και δεν μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό του σε καμία περίπτωση, ενώ υπήρχε και μία… «τρύπα» από αριστερά στην άμυνα, όπου ο Ζάντερ ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον Σάσι.

Γενικά, κάποιοι παίκτες-«κλειδιά» όπως οι Σακέτι, Γιάκολις, Άλαν και Σκέμπρι δεν τράβηξαν και επηρέασαν τους συμπαίκτες του, ενώ αντίθετα, είχαν πολύ καλή παρουσία οι Μαρτίνες και Πέδρο.

Ο Μαρτίνες μάλιστα, ίσως να μην έπρεπε να βγει, αφού θα μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ειδικά στο διάστημα που πίεσε η ΑΕΛ, αλλά «μετά Χριστόν προφήτες» γινόμαστε όλοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ίσως το πρώτο φετινό παιχνίδι που ο Απόλλωνας ο οποίος έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, ολοκληρώνει το ματς με λιγότερες τελικές από τον αντίπαλο (6-9)!

Αυτό έχει πάντως και μία άλλη εξήγηση, αφού στο δεύτερο ημίχρονο οι «γαλάζιοι» έριξαν περισσότερο βάρος στη διαχείριση του προβαδίσματος τους και την «πάτησαν» εν τέλει στο φινάλε.

Εν κατακλείδι, μπορεί το 1-1 να μην αφήνει κανέναν ικανοποιημένο στον Απόλλωνα, όμως ήρθε σε ένα μεγάλο ντέρμπι όπου όλα τα αποτελέσματα ήταν πιθανά και όχι σε άλλο ματς για να θεωρείται «εκτός προγράμματος».

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για την εντυπωσιακή παρουσία των «Φυγάδων», οι οποίοι γέμισαν τη Δυτική και δεν σταμάτησαν λεπτό να υποστηρίζουν την ομάδα τους.

Πικράθηκαν στο φινάλε, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Ας μη ξεχνάμε ότι στα προηγούμενα τρία ντέρμπι με την ΑΕΛ, ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο φινάλε, έστω κι αν η ομάδα τους δεν κέρδισε, αφού όλα έληξαν με το ίδιο σκορ (1-1)!

Πλέον, η προσοχή όλων στο Κολόσσι στρέφεται στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, όπου η επιστροφή στις νίκες είναι μονόδρομος. Απών από αυτό το ματς θα είναι σίγουρα ο Ζοάο Πέδρο, ο οποίος συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες.

Επιμέλεια: Γιάννος Ιωάννου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top