ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανανέωση προσωρινού διατάγματος παγώματος περιουσιακών στοιχείων R.Akhmetov και άλλων

Ανανέωση προσωρινού διατάγματος παγώματος περιουσιακών στοιχείων R.Akhmetov και άλλων

Ανανεώθηκε την Δευτέρα 08/01 , από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας προσωρινό διάταγμα για το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στον Rinat Akhmetov, από την Ουκρανία, και σε ακόμη εννιά φυσικά και νομικά πρόσωπα, για ποσό μέχρι 820 εκατομμύρια δολάρια.

Το προσωρινό διάταγμα είχε εξασφαλιστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, στις 27 Δεκεμβρίου 2017.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, από νομικούς κύκλους, κατά τη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το Δικαστήριο έδωσε άδεια όπως οι εναγόμενοι καταχωρήσουν τις θέσεις τους μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ η υπόθεση έχει οριστεί ενώπιον του Δικαστηρίου και πάλι για τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και αναμένεται να αποφασιστεί κατά πόσο θα συνεχιστεί να είναι σε ισχύ ή όχι το διάταγμα παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων. 

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2013 όταν η Raga Establishment, η οποία ανήκει στον Denis Gorbunenko, πώλησε για περίπου 860 εκατ. δολάρια στην SCM Financial Overseas, εταιρεία συμφερόντων του Rinat Akhmetov, την συσταθείσα στην Κύπρο, UA Telecomivenst Limited, η οποία ελέγχει περίπου το 92% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της ουκρανικής εταιρείας PJSC Ukrtelecom. Πρόκειται για το σημαντικότερο παροχέα τηλεπικοινωνιών στη χώρα εκείνη.

 Στις 3 Ιουλίου 2013, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πληρώθηκε η πρώτη δόση 100 εκ δολαρίων και μετά την πληρωμή αυτή οι επίδικες μετοχές μεταβιβάστηκαν. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Raga Establishment, οι αγοραστές δεν προέβηκαν σε οποιαδήποτε άλλη πληρωμή.

 Το θέμα βρέθηκε ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Λονδίνο (London Court of International Arbitration).

 Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η έκβαση της υπόθεσης ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2017 υπέρ της Raga Establishment και γίνονται βήματα ώστε να καταστεί εκτελεστή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα των FT εκπρόσωποι του κ. Akhmetov παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας χθες και εξέφρασαν τις έντονες ενστάσεις τους για το διάταγμα. Το δημοσίευμα παραπέμπει σε ανακοίνωση του ομίλου SCM, στην οποία αναφέρεται ότι διαφωνούν «με την ολότητα του διατάγματος και θα το αμφισβητήσουμε». Οι οντότητες του ομίλου SCM, προστίθεται στην ανακοίνωση, «θα υπερασπιστούν εαυτόν σθεναρά εναντίον των αβάσιμων ισχυρισμών της Raga Establishment Limited, οι οποίοι οδήγησαν στην έκδοση του προσωρινού διατάγματος».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top