Ευχάριστα νέα για φοιτητές - Εγκρίθηκε το ύψος του φοιτητικού επιδόματος

Ευχάριστα νέα για φοιτητές - Εγκρίθηκε το ύψος του φοιτητικού επιδόματος

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το πλαίσιο παραχώρησης φοιτητικών επιδομάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Προσθέτει ότι «βάσει του νέου πλαισίου, «το ύψος των πιστώσεων που θα διατεθούν κατά το οικονομικό έτος 2018 και θα αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 για παραχώρηση των φοιτητικών επιδομάτων, ανέρχεται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ».

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για φοιτητικά επιδόματα έχει η οικογένεια φοιτητή, της οποίας το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 39.000 ευρώ όταν αυτή έχει μέχρι και δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Για τις οικογένειες με περισσότερα από δύο εξαρτώμενα τέκνα, το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα μπορεί να υπερβεί τις 59.000 ευρώ κατά 3.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο τέκνο ενώ για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα που αποκτήθηκε κατά το 2017.

Σε περίπτωση που προκύψουν αδιάθετες δαπάνες, από το ευρύτερο κονδύλι της φοιτητικής μέριμνας, το Υπουργείο Παιδείας θα εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού που θα διατεθεί για τα φοιτητικά επιδόματα.

Αναφορικά με τις βασικές πρόνοιες του πλαισίου παραχώρησης των φοιτητικών επιδομάτων, οι οποίες ίσχυαν το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, αυτές διατηρούνται με κάποιες όμως βελτιώσεις.

Μερικές από αυτές είναι η αύξηση της μοριοδότησης των ληπτών Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος/Δημόσιου Βοηθήματος από 1 σε 5 μόρια, η αύξηση της μοριοδότησης των μονογονιών (ως αυτοί ορίζονται με βάση τον περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμο) από 1 σε 5 μόρια.

Επίσης, «οι πρωτοετείς φοιτητές, δικαιούχοι του επιδόματος για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, να δικαιούνται να προβαίνουν στην αγορά του του υπολογιστή από την 1/7/2017 μέχρι και 15 μέρες μετά την δημοσίευση του καταλόγου των Φοιτητικών Επιδομάτων.

Βάσει του άρθρου 5 του περί Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας Νόμου του 2015, τα φοιτητικά επιδόματα παραχωρούνται για επιδότηση συγκεκριμένων αναγκών, αφού ληφθούν υπόψη οικονομικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια.

Οι δικαιούχοι φοιτητικών επιδομάτων προκύπτουν μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων, η οποία γίνεται βάσει συστήματος μοριοδότησης που προσμετρά τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πιστώσεων κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας ανεξαρτήτως του ύψους του οικογενειακού εισοδήματος, τα φοιτητικά επιδόματα, δεν παραχωρούνται σε περιπτώσεις μεγάλης αξίας ακίνητης περιουσίας και όταν η οικογένεια του φοιτητή διαθέτει χρηματοοικονομικά στοιχεία σε τρέχουσες τιμές (καταθέσεις, μετοχές, χρεόγραφα, ομόλογα).

Η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας θα επανέλθει σύντομα με νέα ανακοίνωση που θα ενημερώνει για την κυκλοφορία των σχετικών εντύπων αίτησης για φοιτητικά επιδόματα που, όπως και για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, θα είναι ενσωματωμένα σε μια κοινή αίτηση με την φοιτητική χορηγία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE