ΠΟΛΙΤΙΚΗ

DEBATE: Κοντραρίστηκαν στην τηλεμαχία αλλά φεύγοντας μίλησαν για ενότητα- Οι δηλώσεις Μαλά-Αναστασιάδη

DEBATE: Κοντραρίστηκαν στην τηλεμαχία αλλά φεύγοντας μίλησαν για ενότητα- Οι δηλώσεις Μαλά-Αναστασιάδη

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 31/1 η «τηλεμαχία» των δύο διεκδικητών της Προεδρικης «καρέκλας» με τον Σταύρο Μαλά και τον Νίκο Αναστασιάδη να παραθέτουν θέσεις και απόψεις για την επόμενη μέρα. Μετά το τέλος της διακαναλικής μίλησαν και οι δύο για ενότητα.

Εκείνο που έχει σημασία είναι η επόμενη των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους, δήλωσε ο υποψήφιος για επανεκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξερχόμενος από την τηλεοπτική αναμέτρηση που είχε με τον ανθυποψήφιό του Σταύρο Μαλά, εκφράζοντας την ετοιμότητά του για συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
 
Σε ερώτηση για τις εντυπώσεις του όσον αφορά το ντιμπέιτ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «έχω την εντύπωση ότι δικαιώθηκε η δική μας θέση, που θέλαμε να γίνει ένας πραγματικά ανοιχτός διάλογος».

«Δόθηκε η ευκαιρία και στους δύο να αναπτύξουμε, ο κάθε ένας ανάλογα με το τί πρεσβεύει είτε τα πεπραγμένα είτε τους  προγραμματισμούς και συνεπώς να γίνει κοινωνός ο λαός των προθέσεων και των θέσεων μας», πρόσθεσε.

Έχω την εντύπωση, είπε, «ότι ήταν μια επιτυχής προσπάθεια».

«Αν το έχουμε κατορθώσει αυτό ο λαός θα το κρίνει αλλά πιστεύω ότι εκείνο που έχει σημασία είναι η επόμενη μέρα των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους έτσι ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε, όπως και δήλωσα και μέσα, τα κρίσιμα προβλήματα που κάθε κράτος αντιμετωπίζει ή που εκκρεμούν ακόμα  γιατί δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί το έργο σε μια πενταετία με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα», πρόσθεσε.

Εξέφρασε την ετοιμότητά του «για συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και έτοιμος να αξιοποιήσω μέσα από τις προγραμματικές θέσεις που έχουν γίνει με την συλλογική σοφία όσων περιέβαλλαν τους υποψηφίους αρκεί να είναι υλοποιήσιμα με βάση τις δυνατότητες του κράτους». Αλλά και έτοιμος, πρόσθεσε, «να συζητήσω, να διαβουλευθώ και να ακούσω απόψεις για οποιαδήποτε ιδέα που μπορεί να μας πάρει μπροστά».

Μαλάς: Κυβέρνηση που να ενώνει την κοινωνία όχι τις φιλοδοξίες προσωπικοτήτων 

Μια κυβέρνηση η οποία θα ενώνει πρωτίστως την κοινωνία και όχι τις φιλοδοξίες πολιτικών προσωπικοτήτων, υποσχέθηκε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, εξερχόμενος από την τηλεμαχία που είχε απόψε με τον ανθυποψήφιό του Νίκο Αναστασιάδη.
 
Σε ερώτηση για την εντύπωση που του έκανε το ντιμπέιτ ο κ. Μαλάς απάντησε ότι «την εντύπωση θα την σχηματίσουν οι πολίτες». «Μας έχουν ακούσει, μας έχουν δει για πάρα πολλούς μήνες, μας έχουν κρίνει – εύχομαι - και είναι η ώρα να μας αξιολογήσουν και να αποφασίσουν οι πολίτες».

«Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους τους συμπολίτες μου, είτε συμμετείχαν στις εκλογές την προηγούμενη Κυριακή είτε όχι, να δώσουν μια ηχηρή απάντηση, όπως αυτή αποτυπώνεται και στον πρώτο γύρο, ότι η χώρα μας πρέπει όντως να προχωρήσει σε μια πιο προοδευτική διαχείριση των κοινωνικοοικονομικών θεμάτων», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλά «αν δεν λειτουργήσουμε με τόλμη, με όραμα και σχεδιασμό έτσι ώστε να εξέλθουμε από αυτή την παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και αυτά τ αποτελέσματα της κρίσης να τα νοιώσει ο απλός πολίτης, τότε δυστυχώς θα είμαστε σε μια χώρα, στην οποία ο κοινωνικός χάρτης θα παραμείνει τόσο χαραγμένος με τις ανισότητες τις κοινωνικές που τον χαρακτηρίζουν σήμερα».

Όμως, σημείωσε, «η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους». Η επόμενη κυβέρνηση, πρόσθεσε, «θα διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα όπως το Κυπριακό, θα διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα όπως η οικονομία». Αλλά βεβαίως, πρόσθεσε, «θα πρέπει να είναι και η κυβέρνηση που πρέπει να γυρίσει σελίδα όσον αφορά την πολιτική μας συμπεριφορά».

«Όσο καλές ιδέες και να έχει κάποιος στην πολιτική, αν δεν έχει το δημοκρατικό υπόβαθρο,  αν δεν έχει αξίες, αρχές πάνω στις οποίες να κτίσει αυτή την πολιτική και να είναι μια πολιτική στη βάση της αμοιβαιότητας, της ειλικρίνειας, του σεβασμού, της έντιμης σχέσης με την κοινωνία, τότε δεν θα πάμε μπροστά», ανέφερε.

Ο κ. Μαλάς είπε επίσης ότι «είναι η ώρα επιτέλους η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και την θεσμική κρίση που έχουμε. Να γυρίσουμε σελίδα αλλά να είμαστε και αποφασιστικοί σε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς».

«Η δική μου κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση αποτελούμενη από συμπολίτες μου από ολόκληρο το κοινωνικοπολιτικό φάσμα της χώρας», ανέφερε.
 
Μια κυβέρνηση, σημείωσε, «που να ενώνει πρωτίστως την κοινωνία και όχι να ενώνει τις φιλοδοξίες πολιτικών προσωπικοτήτων«. Αυτές, ανέφερε, «είναι πολιτικές του χθες και αυτές οι πολιτικές μας έχουν οδηγήσει στα φαινόμενα που βιώνουμε σήμερα. Εμείς θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα και θα γυρίσουμε σελίδα γιατί εμπιστευόμαστε την κρίση του κυπριακού λαού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top