KATEXOMENA: Διαμάχη Μπουρτζιού – Οζγκιουργκιούν για τον χάρτη

KATEXOMENA: Διαμάχη Μπουρτζιού – Οζγκιουργκιούν για τον χάρτη

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν χαρακτήρισε σήμερα (2/2) τις δηλώσεις που αφορούν την επιστροφή του χάρτη που κατέθεσε η τουρκοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό «γελοίες».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν είπε ότι η κατάθεση του χάρτη από τ/κ πλευράς ήταν το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στους Τ/κ και ότι το κόμμα του είχε προειδοποιήσει εναντίον της κατάθεσης του χάρτη.

Την ίδια ώρα κατηγόρησε τον Μουσταφά Ακιντζί ότι συμμετείχε στον σχηματισμό της «κυβέρνησης» συνασπισμού στα κατεχόμενα.

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος της «προεδρίας» Μπαρίς Μπουρτζιού δήλωσε ότι η αναφορά του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν δείχνει ότι δεν μελετά τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων που του αποστέλλει η «προεδρία».

Πρόσθεσε ότι εάν είχε διαβάσει τα έγγραφα, θα γνώριζε ότι οι προσπάθειες για απόσυρση του χάρτη άρχισαν από τον Ιούλιο.

Όπως είπε, μετά τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κρανς Μοντάνα που έληξε χωρίς αποτέλεσμα, και αφού είχε ακουστεί ότι η ε/κ πλευρά απέσυρε τις προτάσεις της, ο Μουσταφά Ακιντζί τηλεφώνησε στον 'Εσπεν Μπαρθ Έιντε και τον ενημέρωσε ότι η τ/κ πλευρά θα αποσύρει τις προτάσεις της για το εδαφικό, ζητώντας να τους επιστραφεί ο χάρτης.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη αποδέχθηκαν το αίτημα της τ/κ πλευράς και πως θα έστειλαν κάποιον στη Γενεύη για να φέρει πίσω τον χάρτη. Συμπλήρωσε ότι τον χάρτη έφερε στον Μουσταφά Ακιντζί από την Γενεύη, ο Sergiy İllarianov στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Μπαρίς Μπουρτζιού είπε πως ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν δεν μπορεί να αποδεχθεί το ότι δεν θα είναι πλέον «πρωθυπουργός» και αρνήθηκε τις αναφορές του Οζγκιουργκιούν ότι ο Μουσταφά Ακιντζί πήρε μέρος στον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης». Υπενθύμισε ότι ο Ακιντζί έδωσε την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» πρώτα στον Οζγκιουργκιούν, ο οποίος δεν τα κατάφερε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE