ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Υπόθεση κλοπής μετοχών αξίας εκατομμυρίων- Πέρασαν τέσσερα χρόνια και... «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Υπόθεση κλοπής μετοχών αξίας εκατομμυρίων- Πέρασαν τέσσερα χρόνια και... «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Υπόθεση κλοπής μετοχών αξίας εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία, που συνέβη το 2013 ακόμα θεωρείται υπό διερεύνηση για την Αστυνομία παρά το γεγονός ότι σε λίγο συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την καταγγελία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» και του δημοσιογράφου Μανώλη Καλατζή, ο παραπονούμενος όποτε ζητά εξηγήσεις το μόνο που λαμβάνει ως απάντηση είναι ότι το θέμα είναι πολύπλοκο και θα ενημερωθεί.

Ο Νεοκλής Αντωνίου τον Αύγουστο του 2014 κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 αντιλήφθηκε ότι έπαψε να φαίνεται ως διευθυντής και μέτοχος στα επίσημα έγγραφα της εταιρείας KLS, η οποία είναι εγγεγραμμένη στη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο Αντωνίου είναι ο μοναδικός διευθυντής και μέτοχος της κυπριακής εταιρείας Klitos the First Pyla Monarch ltd, η οποία είχε μετοχές στην KLS.

Η ΚLS, κατά τους ισχυρισμούς του Ν. Αντωνίου, είχε κάνει επενδύσεις 3 εκατ. δολαρίων, οι οποίες είχαν αποφέρει κέρδη 7 εκατ. δολαρίων. Ο κ. Αντωνίου υποστηρίζει ότι συγκεκριμένο άτομο πλαστογράφησε την υπογραφή του, με αποτέλεσμα να καρπωθεί τα κέρδη της εταιρείας.

Στην KLS ήταν επίσης μέτοχος μια ακόμα εταιρεία συμφερόντων ενός άλλου ατόμου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» οι μετοχές του Ν. Αντωνίου μεταφέρθηκαν στην κυριότητα του άλλου μετόχου αφού πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του σε διάφορα έγγραφα.

Μετά την καταγγελία που έγινε τόσο στην Αστυνομία όσο και στη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ), αφού τα αδικήματα που φέρεται να έκανε ο ύποπτος έγιναν στην Κύπρο, η υπόθεση εξελισσόταν με πρωτοφανή βραδύτητα.

Από τότε πέρασαν κάτι παραπάνω από τρία χρόνια χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ήδη από τον Ιούνιο του 2015 για το θέμα ενημερώθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας μετά από επιστολή του δικηγόρου του κ. Αντωνίου.

Στην υπόθεση όλα αυτά τα χρόνια ενεπλάκησαν και οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, καθώς οι κυπριακές αρχές με αιτήματα δικαστικής συνδρομής ζήτησαν διάφορα στοιχεία. Όλα αυτά τα στοιχεία που ζητήθηκαν διαβιβάστηκαν από την Interpol της Νέας Ζηλανδίας, αλλά και πάλι η υπόθεση έμεινε κολλημένη.

Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα μαζί με την Αστυνομία τους αναφέρθηκε ότι ακόμη εκκρεμούν αιτήματα δικαστικής συνδρομής στη Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο, ανακριτής της Interpol Νέας Ζηλανδίας πληροφόρησε τηλεφωνικώς τον Ν. Αντωνίου ότι όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την Κύπρο έχουν σταλεί.

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top