ΠΑΦΟΣ: Κατασχέθηκε αυτοκίνητο λόγω αφορολόγητου πετρελαίου

ΠΑΦΟΣ: Κατασχέθηκε αυτοκίνητο λόγω αφορολόγητου πετρελαίου

Έλεγχος σε 56 οχήματα είχε αποτέλεσμα να εντοπιστεί ένα το οποίο χρησιμοποιούσε αφορολόγητο χρωματισμένο πετρέλαιο.

Το Τμήμα Τελωνείων ανακοίνωσε ότι στις 9 Φεβρουαρίου 2018, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ελέγχων του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε 56 (πενήντα έξι) διερχόμενα πετρελαιοκίνητα οχήματα σε σημεία της Επαρχίας Λευκωσίας για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολόγητου χρωματισμένου πετρελαίου και από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ένα από αυτά χρησιμοποιούσε παράνομα βιομηχανικό πετρέλαιο, το οποίο και κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Προστίθεται ότι ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε εξώδικη διευθέτηση, τη παράβασης με την καταβολή των αποφευχθέντων φόρων κατανάλωσης και Φ.Π.Α., πλέον της χρηματικής επιβάρυνσης, του συμβιβαστικού ποσού και του ποσού απόδοσης και εισπράχθηκε συνολικά το ποσό των €500 (πεντακοσίων ευρώ) και το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.

Τονίζεται ότι το Τμήμα Τελωνείων θα συνεχίσει τους ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ο ρόλος της ΕΕ είναι καταλυτικός σε όλους τους τομείς» - Πέρασαν 21 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια

ΠτΔ: «Ο ρόλος της ΕΕ είναι καταλυτικός σε όλους τους τομείς» - Πέρασαν 21 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια

Στο Κυπριακό και τους άλλους παράγοντες που επηρεάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην καθημερινότητα των πολιτών αναφέρθηκε σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με αφορμή την επέτειο ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE