ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποτελείωσε τον Πλατανιά ο Κόντε!

Αποτελείωσε τον Πλατανιά ο Κόντε!

Ο ασταμάτητος Πέδρο Κόντε σκόραρε άλλα δύο γκολ, ο ΠΑΣ πέρασε… φουριόζος από τα Χανιά (3-0) και ο Πλατανιάς ετοιμάζει βαλίτσες για την Football League, καθηλωμένος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Μία εβδομάδα μετά τα δύο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Πέδρο Κόντε πέτυχε δύο ακόμα αυτή την φορά στα Περιβόλια απέναντι στον Πλατανιά και άνοιξε τον δρόμο για την ευρεία νίκη του ΠΑΣ με 3-0.

Μία νίκη που επιτρέπει στους Γιαννιώτες να κάνουν όνειρα πεντάδας και από την άλλη, αφήνει τους Χανιώτες να ψάχνουν πλέον ένα μικρό «θαύμα», προκειμένου να παραμείνουν στην Superleague.

Καλός ρυθμός στο ματς αλλά χωρίς γκολ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με καλό ρυθμό και ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες προκειμένου να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο πότε η αστοχία και πότε οι τερματοφύλακες δεν το επέτρεψαν.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτή που έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 3’ όταν ο Κόντε έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Τζημόπουλος έπιασε την κεφαλιά, ο Μιχαήλ έκανε το γύρισμα και ο Χαλκιαδάκης από πολύ πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Η απάντηση του Πλατανιά ήρθε στο 18’ όταν ο Ενσικουλού έκανε την κεφαλιά πάσα στον Ουντότζι που βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βελλίδη όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Το δοκάρι σταμάτησε τον ΠΑΣ!

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 33’ όταν μετά από ωραία σέντρα του Μανθάτη από τα δεξιά, ο Μπετρά έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο κάθετο δοκάρι του Κλάγιτς.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των Κρητικών να απειλήσουν όμως σε τρεις χρόνους οι Πετρόπουλος, Νίλι και Πατράλης δεν κατάφεραν να σκοράρουν μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος άνηκε στους Γιαννιώτες όταν στο 42’ ο Αποστολόπουλος από καλή θέση μετά από κακό κοντρόλ του Κόντε δεν έκανε καλό σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.

«Καθάρισε» στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΣ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος δυνατά και με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά από τον Πέδρο Κόντε κατάφεραν να πάρουν σαφές προβάδισμα νίκης.

Αρχικά στο 47’ ο Ισπανός με σουτ μέσα από την περιοχή και αφού η μπάλα κόντραρε την έστειλε στα δίχτυα και εν συνεχεία στο 51’ όταν μετά από πάσα του Χαλκιαδάκη έκανε το εξαιρετικό τελείωμα και νίκησε για δεύτερη φορά τον Κλάγιτς.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, οι Γιαννιώτες έφτασαν μία ανάσα από το τρίτο τέρμα όταν ο Μιχαήλ έπιασε το γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Τζημόπουλου όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Τα δύο γκολ του Κόντε επηρέασαν σαφώς τους γηπεδούχους που έδειχναν να μην έχουν δυνάμεις να αντιδράσουν και έτσι ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε.

Ο Μπέριος «σφράγισε» τη νίκη του ΠΑΣ

Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι το 86’ δεν υπήρξε κάποια καλή στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ήρθε ο Μπέριος για βάλει το κερασάκι στην τούρτα της νίκης του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Βιντάλ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Έλληνας άσος των φιλοξενούμενων που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έγραψε το 3-0.

Οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου, Ενσικουλού βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Έτσι, το 3-0 ήταν και το τελικό σκορ που επιτρέπει στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη να κοιτάει ακόμα ψηλότερα, την ώρα που οι ελπίδες του Πλατανιά για παραμονή ψαλιδίστηκαν ακόμα περισσότερο.

Το ταμείο του αγώνα: Καλύτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πήρε δίκαια τη νίκη. Το πρώτο μέρος είχε ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, όμως τα δύο γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης από τον εκπληκτικό Κόντε «καθάρισαν» το ματς.

Ο έλεγχος των διαιτητών: Καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές από τον Μάνταλο που δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρκετές δύσκολες φάσεις. Σωστή χρήση των καρτών σε περιπτώσεις που όντως χρειάστηκε.

Ο MVP: Και ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι; Μα φυσικά ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός με τα δύο του τέρματα (ειδικά το δεύτερο πολύ όμορφο) έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την τύχη της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς: Κλάγιτς, Νίλι (76′ Στανισάβλιεβιτς), Στάμου (58′ Ντουαλά), Καρυπίδης, Βάντερσον, Πατράλης, Πλιάτσικας, Μαλσά, Ενσικουλού, Ουντότζι (49′ Κασάλιτσα), Πετρόπουλος.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος (76′ Μπέριος), Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης (71′ Νικολιάς), Βιντάλ, Χαλκιαδάκης (58′ Γιάκος), Μπετρά, Κόντε.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top