ΚΟΣΜΟΣ

Βίαζαν 8χρονο κορίτσι μπροστά στα μάτια της- Ξέφυγε από το ISIS χάρη στα λόγια του πατέρα της- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Βίαζαν 8χρονο κορίτσι μπροστά στα μάτια της- Ξέφυγε από το ISIS χάρη στα λόγια του πατέρα της- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια νεαρή γυναίκα, από τη κουρδική θρησκευτική μειονότητα Γιαζίντι, της βόρειας Μεσοποταμίας αφηγήθηκε τη συγκλονιστική της ιστορία ως αιχμάλωτη σκλάβα του σεξ των τσιζαντιστών, είδε να βιάζουν 8χρονο κορίτσι και τα λόγια του νεκρού πατέρα της την οδήγησαν στην ελευθερία.

Η 22χρονη Farida Abbas Khalaf, αιχμαλωτίστηκε από στρατιώτες του ισλαμικού κράτους και επί τέσσερις μήνες την κακοποιούσαν χρησιμοποιώντας την ως σεξουαλική σκλάβα.

Η Farida συνελήφθη το 2014 όταν οι τζιχάντιστες κατέστρεψαν το χωριό της και σκότωσαν όλους τους άντρες, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της και του μεγαλύτερου αδελφού της.

Όλες οι γυναίκες και τα παιδιά συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Χαλιφάτο ισλαμικού κράτους.

Η Farisa αναφέρει ότι κατά το διάστημα που βρισκόταν αιχμάλωτη, την ανάγκασαν να παρακολουθήσει τον βιασμό ενός οκτάχρονου κοριτσιού από έναν στρατιώτη.

“Έπρεπε να καθαρίζω, να μαγειρεύω και να κακοποιούμε σεξουαλικά, όπως και άλλες γυναίκες Γιαζίντι”, είπε ο Farida και συμπλήρωσε λέγοντας ότι της συμπεριφέρονταν εντελώς απάνθρωπα, αφού σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατά τη διάρκεια κάθε βιασμού την χτυπούσαν.

Από τους αλλεπάλληλους ξυλοδαρμούς, η 22χρονη όπως εξομολογήθηκε, για δύο μήνες δεν μπορούσα να κινηθεί, ενώ μόλις που μπορούσε να δει λόγω των τραυμάτων στο πρόσωπο της.

Η Farida ανέφερε ότι πωλήθηκε πολλές φορές μεταξύ τζιχαντιστών και ότι την πρώτη φορά που τέθηκε προς πώληση ήταν σε μια αγορά σκλάβων στο Ράκα της Συρίας.

Η σκέψη του δολοφονημένου πατέρα της, σύμφωνα με την ίδια, ήταν αυτό που την έκανε να διατηρήσει το ψυχικό της σθένος, αφού θυμόταν αυτό που της έλεγε πάντα, ότι είναι ένα δυνατό και γενναίο κορίτσι, ότι και αν συμβαίνει.

Όταν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS την απείλησε ότι θα την σκοτώσει, η Farida κατάλαβε ότι έπρεπε να αποδράσει και έτσι, μετά από τέσσερις μήνες αιχμαλωσίας, μαζί με άλλες πέντε μέρες κατάφεραν ξεφύγουν.

"Δεν είχαμε άλλη επιλογή, ξεφύγαμε μια νύχτα και το πρωί χτυπήσαμε την πόρτα ενός σπιτιού, χωρίς να γνωρίζουμε αν οι άνθρωποι που ζουν σε αυτό είναι τζιχαντιστές", είπε.

"Ήμασταν τυχερές, οι άνθρωποι μας βοήθησαν για τρεις μέρες και δεν ήθελαν χρήματα, τα οποία τους πληρώσαμε αργότερα, αφού με τη βοήθεια διακινητών μπορέσαμε να επιστρέψουμε στο Ιράκ".

Αυτή τη στιγμή ο Farida ζει στη Γερμανία, όπου προσπαθεί να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Βρήκε νέα ευτυχία μετά τη συνάντηση με τον 23χρονο Nazhan Alias ​​Hassan, ένα συμπατριώτη της Γιαζίντι με τον οποίον παντρεύτηκαν πρόσφατα.

Τώρα η Farida είναι ενεργός για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Yazda», η οποία προσπαθεί να φέρει τζιχαντιστές ενώπιον δικαστηρίου και να ενημερώσει τη διεθνή κοινή γνώμη για τις μαζικές δολοφονίες της μειονότητας Γιαζίντι στο Ιράκ και τη Συρία.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από mirror.co.uk

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top