ΣτΕ: Σε επόμενες συνεδρίες θέματα εγκλωβισμένων, αγνοουμένων και περιουσιών

ΣτΕ: Σε επόμενες συνεδρίες θέματα εγκλωβισμένων, αγνοουμένων και περιουσιών

Σε επόμενες συνεδρίες της Επιτροπής Υπουργών παρέπεμψαν οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης την εξέταση των θεμάτων που αφορούν τα περιουσιακά δικαιώματα των εγκλωβισμένων, τους αγνοούμενους και τις κατεχόμενες περιουσίες.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Υπουργών, που συνεδρίασε μεταξύ 13 και 15 Μαρτίου, στο Στρασβούργο, αποφάσισε να επανεξετάσει το ζήτημα των περιουσιακών δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων, στο πλαίσιο της Τέταρτης Διακρατικής, κατά τη συνεδρία της το Δεκέμβριο του 2018.

Για τα θέματα των αγνοουμένων, στο πλαίσιο της απόφασης στη «Βαρνάβα και Άλλοι κατά Τουρκίας», οι αντιπρόσωποι των 47 κρατών μελών αποφάσισαν να επανεξετάσουν το θέμα της καταβολής αποζημιώσεων τον ερχόμενο Ιούνιο.

Τέλος, αποφάσισαν να δουν εκ νέου το θέμα των ατομικών μέτρων στην ομάδα υποθέσεων της «Ξενίδη-Αρέστη κατά Τουρκίας», επίσης τον Ιούνιο.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.