Αποδέσμευση €1,1 εκατ. για 43 συμβούλους της κυβέρνησης – Ο απολυμένος και οι μισθοί

Αποδέσμευση €1,1 εκατ. για 43 συμβούλους της κυβέρνησης – Ο απολυμένος και οι μισθοί

Με σκοπό να καλύψει την ετήσια μισθοδοσία των συμβούλων που προσλήφθηκαν ή που ανανεώθηκαν τα συμβόλαιά τους από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, 10 Υπουργούς και τον Δημήτρη Συλλούρη, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τη Βουλή αποδέσμευση €1.144.283 εκατομμυρίων.

Η Επιτροπή Οικονομικών θα εξετάσει το αίτημα, έχοντας μπροστά της και κατάλογο με ονόματα συμβούλων και των μισθών τους.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηστυλιανού («Ο Φιλελεύθερος») ξεχωρίζει η πρόσληψη του Παναγιώτη Σαλαφώρη, ο οποίος απολύθηκε από τον ΔΗΣΥ με οδηγίες του Αβέρωφ μετά από υποτιμητικά-σεξιστικά σχόλια σε βάρος της Ειρήνης Χαραλαμπίδου και τώρα προσελήφθη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως εξάγεται από τον κατάλογο, οι ακαθάριστες απολαβές των εννέα συμβούλων που προσλήφθηκαν στο Προεδρικό ανέρχονται στις €288.231 ετησίως.

Συγκεκριμένα, η Κλέλια Βασιλείου, αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, λαμβάνει 56.548 ευρώ, ο Παναγιώτης Σαλαφώρης 30.940 ευρώ, ο Άντρος Μιχαηλίδης 41.645, η Φανή Τσουρούλλη 20.706, η Ελένη Χάσικου 20.706 και η Εύη Λιασίδου 30.940.

Οι σύμβουλοι του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα, λαμβάνουν 35.100 και 20.706 αντίστοιχα, ενώ η Άντζελα Ευαγγέλου, σύμβουλος του Πρόδρομου Προδρόμου, λαμβάνει 30.940 ευρώ ετησίως.

Οι σύμβουλοι των Υπουργών λαμβάνουν συνολικά €545.000 ετησίως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.