ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Διακοπή κάθε μη αδειοδοτημένης παρέμβασης σε παραλίες

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Διακοπή κάθε μη αδειοδοτημένης παρέμβασης σε παραλίες

Αμεση διακοπή κάθε μη αδειοδοτημένης παρέμβασης στις παραλίες Παραλιμνίου ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, όσο και με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, είχε την Παρασκευή (23/3) ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε σχέση με τις εργασίες που ο Δήμος Παραλιμνίου διενεργεί εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας. Ο κ. Πετρίδης ζήτησε από τον Δήμαρχο Παραλιμνίου την άμεση διακοπή κάθε μη αδειοδοτημένης παρέμβασης στις παραλίες, τις οποίες διενεργεί η τοπική αρχή, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος όλων για την προστασία των παραλιών.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του Υπουργείου Εσωτερικών, ο αρμόδιος Υπουργός συζήτησε με τον Αρχηγό Αστυνομίες τρόπους αποτελεσματικότερης συνεργασίας, για επιβολή του νόμου όσον αφορά την προστασία των παραλιών, και τόνισε ότι αποτελεί ευθύνη και καθήκον όλων η διασφάλιση της πλήρους συμμόρφωσης με τις σχετικές νομοθεσίες και η αποτροπή μη νόμιμα αδειοδοτημένων επεμβάσεων, οι οποίες μάλιστα δίδουν την εντύπωση στους πολίτες ότι η πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων και των Τοπικών Αρχών, είναι δυνατόν να ενθαρρύνουν ή και να ανέχονται τέτοιου είδους ενέργειες στις παραλίες, που στο τέλος της ημέρας, δεν τιμούν κανένα και δημιουργούν και λανθασμένες εντυπώσεις στους πολίτες σε ό,τι αφορά την ανάγκη σεβασμού και τήρησης των νόμων του κράτους.

Όπως αναφέρεται, για τις εργασίες που ο Δήμος διενεργεί στην περιοχή Περνέρα, έμπροσθεν του Alati by the Sea, για σκοπούς διασφάλισης της ασφαλούς, ομαλούς και απρόσκοπτης διακίνησης των πολιτών και περιηγητών, η τοπική αρχή ανέλαβε να προχωρήσει, σήμερα Σάββατο 24/3/2018, με τις απολύτως αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης του χώρου υπό την εποπτεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμόχωστου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε, επίσης, ότι την προσεχή Δευτέρα, στις 09:30, έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη, υπό την Προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών, στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι Έπαρχοι, η Αστυνομία, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, ώστε να καταλήξουν σε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την αποτελεσματική προστασία των παράλιων και τη ριζική αντιμετώπιση του διαχρονικού φαινομένου των παράνομων επεμβάσεων στις παραλίες, με την ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων κυβερνητικών φορέων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top