ΚΥΠΡΟΣ: Προωθείται νομοθετική ρύθμιση στο Airbnb - Δεν θα την γλιτώνουν

ΚΥΠΡΟΣ: Προωθείται νομοθετική ρύθμιση στο Airbnb - Δεν θα την γλιτώνουν

Το διοικητικό συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) μελετά πρακτικές άλλων χωρών για να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για ιστοσελίδες τύπου Airbnb.

Το Airbnb είναι ιστοσελίδα όπου μπορεί κάποιος που έχει στην κατοχή του ένα διαμέρισμα ή κατοικία να το διαθέσει προς ενοικίαση (ή υπερενοικίαση) σε κάποιον τουρίστα χωρίς να αποκόπτονται από αυτόν φόροι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης και την δημοσιογράφο Κάτια Σάββα ο ΚΟΤ προσπαθώντας να σταματήσει την ανεξέλεγκτη χρήση και την δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού στα οργανωμένα τουριστικά καταλύματα θέτει ζήτημα επιβολής φορολογίας.

Ο Οργανισμός ενημέρωσε την Βουλή για το θέμα λόγο της φοροδιαφυγής που παρατηρείται, δικαιολογείται η υποχρεωτική εγγραφή των παροχών διαμονής βραχυπρόθεσμης διάρκειας σε ειδικό μητρώο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται οι κατοικίες και τα διαμερίσματα που διατίθενται διαδικτυακά, με την ανάπτυξη της πιο πάνω αγοράς να έχει δημιουργήσει ένα είδος παραξενοδοχίας, η οποία συνοδεύεται και με φοροδιαφυγή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καυτή πατάτα» ο νέο κατώτατος μισθός - Συνάντηση με ΠτΔ θα επιδιώξουν οι συντεχνίες - Πότε συνεδριάζει το Εργ. Συμβουλευτικό Σώμα

«Καυτή πατάτα» ο νέο κατώτατος μισθός - Συνάντηση με ΠτΔ θα επιδιώξουν οι συντεχνίες - Πότε συνεδριάζει το Εργ. Συμβουλευτικό Σώμα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, αναμένεται ότι θα ζητήσουν οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, υποβάλλοντάς του υπόμνημα για διάφορα εργασιακά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και ο κατώτατος μισθός.

BEST OF TOTHEMAONLINE