ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα παιδιά του αθλητικού σχολείου Πάφου αθλούνται σε ένα 'χωράφι'

Τα παιδιά του αθλητικού σχολείου Πάφου αθλούνται σε ένα 'χωράφι'

Συνάντηση Προέδρου Επιτροπής Παιδείας ΔΗΚΟ με Υπουργό Παιδείας με θέμα το Ιακώβειο στάδιο στην Πάφο.

Το θέμα της ανάπλασης του ΓΣ Κόροιβος -γνωστού και ως Ιακώβειου σταδίου -απασχόλησε μεταξύ άλλων την συνάντηση του Προέδρου Επιτροπής Παιδείας του ΔΗ.ΚΟ., Χρύσανθου Σαββίδη με το νέο Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ, ο κ. Χαμπιαούρης αντιλήφθηκε ότι είναι πολλαπλοί οι λόγοι για τους οποίους κρίνεται αναγκαία η αναβάθμιση του ιστορικού αυτού σταδίου, αρχικά, λόγω της παρουσίας , όπως αναφέρεται, του αθλητικού σχολείου στο Α΄Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ αλλά και γιατί είναι απαράδεκτο εν έτη 2018 να αθλούνται τα παιδιά σε ένα «χωράφι» όπως είναι αυτή τη στιγμή το στάδιο, όπως αναφέρεται.

Ο κ. Σαββίδης προσθέτει ότι ο Υπουργός αναγνώρισε την αναγκαιότητα τοποθέτησης χλοοτάπητα αλλά και τερέν για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το στάδιο και από τον ΓΣΚ για τον κλασικό αθλητισμό αλλά και για πολιτιστικού τύπου δραστηριότητες όπως είναι τα Ανθεστήρια.

Όπως τόνισε ο Υπουργός , προστίθεται στην ανακοίνωση, ο λόγος καθυστέρησης της ανάπλασης του σταδίου ήταν η έλλειψη κατάλληλων μελετητών και ότι τώρα γίνονται τα έγγραφα των προσφορών.

Με την ολοκλήρωση των προσφορών σε διάστημα τεσσάρων μηνών θα πέσουν οι υπογραφές των κατασκευαστικών σχεδίων σημείωσε, προσθέτοντας πως προς το τέλος του 2018 θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας πως αναμένει να τηρηθούν τα νέα χρονοδιαγράμματα, καταλήγει στην ανακοίνωση του.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top